Život
21.09.2020. 13:47
Promo

"Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš!"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Snažna poruka svim vozačima osvanula na bilbordima širom Republike Srpske. Kompanija m:tel i ove godine sprovodi kampanju za podizanje svesti o važnosti savesnog ponašanja u saobraćaju.

Godinama unazad kompanija m:tel aktivno deluje na podizanju svesti vozača o neophodnosti savesne upotrebe telefona tokom vožnje, a ovu misiju nastavila je i ove godine. S prvim danom nove školske godine, snažna i emotivna poruka na bilbordima širom RS „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“, predstavlja obraćanje svim učesnicima u saobraćaju, a naročito vozačima.

„Svesni činjenice da je u današnje vreme mobilni telefon deo našeg svakodnevnog života u svim njegovim oblastima, želimo pružiti bezrezervnu podršku nastojanjima da se ovaj uređaj koristi savesno. To svake godine i činimo sprovodeći kampanju kojom želimo podsetiti sve vozače na neophodnost smanjenja rizika po njihovu, ali i bezbednost svih putnika u vozilu, upravo nekorišćenjem mobilnog telefona za volanom“, navodi Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.

Znajući da upotreba mobilnog telefona tokom vožnje može biti jedan od glavnih faktora u ometanju vozača, te da može uticati na povećanje mogućnosti nastanka saobraćajnih nezgoda sa ozbiljnim posledicama, kompanija m:tel na ovaj način apeluje na vozače, podsećajući ih na činjenicu da upotreba mobilnog telefona tokom vožnje može biti opasna kao i vožnja pod uticajem alkohola.

Tokom godina, m:tel je upravo za kampanju bezbednosti u saobraćaju dobio brojne nagrade, a samo za poslednju koja je realizovana 2019. godine, dobila je Priznanje za podršku u radu i provođenju brojnih aktivnosti Agenciji za bezbednost saobraćaja i ostalim subjektima sistema bezbednosti saobraćaja, kao i čak dve nagrade na „No limit festivalu“, za prošlogodišnju kampanju pod nazivom „Jedan poziv menja sve“.

Kampanja „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“ biće aktivna tokom celog meseca septembra, između ostalog, i kao podsetnik da je to mesec kada počinje nova školska godina i kada je potreban dodatni oprez u saobraćaju, naročito kada je u pitanju bezbednost najmlađih.

Ova društveno odgovorna kampanja kompanije m:tel i ovoga puta ima podršku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencije za bezbednost saobraćaja RS, te Auto-moto saveza RS, ali i brojnih medijskih kuća koje su dale svoj doprinos širenju važne poruke svim vozačima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
25°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve