Život
01.02.2022. 16:45
R.E.

Pogledajte

Baš je lepo: Novi Sad na poštanskim markama (FOTO)

markice
Izvor: Pošta Srbije / Vuk Branković

U Gradskoj kući u Novom Sadu, u okviru Svečane akademije povodom Dana Grada, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, stavljanjem žiga prvog dana na maksimum karte i koverte svečano su pustili u opticaj izdanje prigodnih poštanskih maraka u čast Novog Sada – Evropske prestonice kulture za 2022. godinu, koje je Pošta Srbije priredila u saradnji sa Fondacijom "Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

"U čast Novog Sada, koji u 2022. godini nosi ovu prestižnu titulu, i kao svedočanstvo za buduće generacije o važnosti ovog priznanja, čast mi je da predstavimo rezultat plodne saradnje Grada Novog Sada, Fondacije i Pošte Srbije, sa idejom da se cele godine šalju pozivi zbratimljenim gradovima, da njihovi građani i svi drugi posetioci dođu u Novi Sad i uživaju u različitim kulturnim manifestacijama i programima. Naša povezanost i uzajamna podrška nastaviće se i putem drugih zajedničkih aktivnosti na razvoju novih kvalitetnih usluga za građane, kao i u projektima za podsticaj ekonomskih inicijativa i razvoj turističke privrede”, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Izdanje prigodnih poštanskih maraka "Novi Sad – Evropska prestonica kulture” prenosi krilaticu programskog obeležavanja – Za nove mostove, kao simbole novih veza, razmene i povezivanja novih ljudi i prostora. Sadrži dve poštanske marke u tabacima od po osam maraka sa vinjetama u sredini, dva koverta prvog dana, dve maksimum-karte i prigodan žig.

Fotografije na izdanju delo su Jelene Ivanović i Vladimira Veličkovića, dok je grafičku obradu radila Anamari Banjac, kreatorka maraka Pošte Srbije. 

Pogledajte: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi Sad je Evropska prestonica kulture
Novi Sad

Ponosni smo!

13.01.2022. 22:39

Novi Sad je Evropska prestonica kulture

Novi Sad je proglašen Evropskom prestonicom kulture na svečanoj ceremoniji u Srpskom narodnom pozorištu, kojem je prisustvovala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, veliki broj zvanica iz cele Evrope.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve