Život
06.04.2022. 13:34
Promo

Кikinda

Bezbedno školovanje za 4.000 učenika

škola, učenici
Izvor: Shutterstock

Bezbednost dece u školama i kvalitetno obrazovanje vrednosti su koje kompanija NIS deli sa zajednicom u kojoj posluje. Tako je u okviru programa društvene odgovornosti "Zajednici zajedno“, NIS donirao sredstva u iznosu od 17 miliona dinara za unapređenje bezbednosti dece i nastavnika u 12 osnovnih i srednjih škola u Кikindi.

Uvođenjem savremenih sistema zaštite poput video nadzora, alarma i SOS tastera, više od 4.000 učenika u ovom gradu imaće veću bezbednost, a školska imovina efikasniju zaštitu.

Ovim povodom predstavnici Grada Кikinda, kompanije NIS i Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, posetili su Osnovnu školu "Sveti Sava“ koja je jedna od podržanih u okviru programa "Zajednici zajedno“.

Nikola Lukač, gradonačelnik Кikinde, ovom prilikom je istakao značaj saradnje kompanije NIS i Grada u okviru podrške zajednici.

"Nastavljamo projekte društvene odgovornosti sa NIS-om, koji su otpočeti još  2009. godine. U tom periodu zajedno sa kompanijom NIS realizovali smo 164 projekta u koje je uloženo 236 miliona dinara. Neki od njih su izgradnja parkova, igrališta, podrška vrtićima i školama. I ovim projektom nastavljena je tradicija podrške i jasno pokazujemo opredeljenje Grada da vodimo računa o deci“, rekao je Lukač, dok je Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u kompaniji NIS izrazio zadovoljstvo realizacijom projekata koji su namenjeni bezbednosti najmlađih.

"Ovaj projekat sproveli smo zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom unutrašnjih poslova i našim lokalnim partnerom, Gradom Кikindom. Podsetio bih i na to da smo i tokom prošle godine, u okviru programa "Zajednici zajedno“ uložili 15,5 miliona dinara namenjenih za realizaciju pet projekata iz oblasti zaštite životne sredine u Кikindi. I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u zajednicu i budemo partner na projektima koji doprinose opštem boljitku svih nas“, objasnio je Borenović.

Gordana Rackov, direktorka Osnovne škole "Sveti Sava" iz Кikinde, objasnila je da su među 12 škola koje su dobile donaciju osam osnovnih i četiri srednje škole.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta đaci misle o kombinovanoj nastavi
učionica, škola

Beograd

25.01.2022. 23:15

Šta đaci misle o kombinovanoj nastavi

Za Matematičku gimnaziju u Beogradu trenutno je najsloženija situacija od početka epidemije, jer je zaraženo više od 10 učenika i šestoro zaposlenih, a kombinovani model nastave veliki je izazov i za nastavni kadar i za đake, koji kažu da je teži rad od kuće.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve