Život
25.08.2021. 19:07
Tanjug

Dobro došao kući!

Bojsi iz "Mućki" postaje Bojsić, ali stvarno

Džon Čalis
Izvor: Ekspres

Britanski glumac Džon Čalis koji je tumačio ulogu čuvenog Bojsija u kultnoj TV seriji "Mućke", zvanično je podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije, saopštio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako je objasnio, zahtev, podnet u ambasadi Srbije u Londonu, a Vesić je na svom Facebook nalogu otkrio i "tajnu" fotografije koju je Čalis objavio na društvenim mrežama, a na kojem stoji uz svoj crni "mercedes", na čijim tablicama piše "Srbija".

"Fotografija je nastala prošle nedelje ispred Ambasade Srbije u Londonu. Pre toga je Džon Čalis zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije! U ambasadi Srbije Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom kraljevstvu Aleksandra Joksimović", napisao je Vesić.

Dodao je da je imao čast da u ime Grada Beograda potpiše preporuku Grada Beograda da Čalis postane srpski državljanin, i istakao da nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je on učinio na promociji Srbije i Beograda posebno u Velikoj Britaniji gde je veoma poznat i popularan.

Vesić je posebno zahvalio Srbinu koji je odrastao i živi u Londonu Lazaru Vukoviću "koji je najzaslužniji zato što Bojsi toliko voli Beograd i Srbiju".

"Lep je osećaj kada znate da uspešni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije. Srećan sam, jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film 'Bojsi u Beogradu'. Bojsi dobrodošao kući", poručio je Vesić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
38°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve