Život
19.08.2021. 16:41
Tanjug

Da se ponosimo

Bravo za studente Građevinskog fakuteta!

Univerzitet, studenti
Izvor: Shutterstock

Studenti Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Milica Petrović, Nikola Jovanović i Novak Joksimović osvojili su drugo mesto u finalu međunarodnog takmičenja studenata građevinskih fakulteta ICEC (International Civil Engineering Competition), koje je krajem jula održano u Ankari.

Finalu su prethodile kvalifikacije, koje su lokalni komiteti IACES-a organizovali na fakultetima širom Evrope, a učešće u finalu izborili su samo pobednici kvalifikacionih takmičenja.

Timovi sačinjeni od po tri studenta oprobali su svoje znanje u rešavanju izazova iz oblasti konstrukcija, hidrotehnike i geotehnike.

Prvog dana su predstavnici Građevinskog fakulteta pravili beton sa primesama (stiropor, pleksiglas, akcelerator, pena i plastifikatori); drugog dana su radili zadatak iz rečne hidraulike, a trećeg dana je bilo takmičenje u pravljenju modela potpornih zidova.

Tim Građevinskog fakulteta iz Beograda osvojio je 27 od mogućih 30 poena.

Zadaci su bili kreativni i nesvakidašnji, a studenti su imali priliku da na praktičnim primerima upotrebe stečena znanja i da se na nekonvencionalan način oprobaju u stručnim izazovima.

Ovo prestižno takmičenje održava se pod okriljem Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva (IACES - International Ašociation of Civil Engineering Students).
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Najbolji studenti u Srbiji poručuju...
STIPENDIJE DOSITEJA

Ugledajte se na njih

27.06.2021. 12:05

Najbolji studenti u Srbiji poručuju...

Najbojli studenti u Srbiji, kojima su uručene plakete Dositeja - stipendije Fonda za mlade talente, jednoglasno poručuju da je uspeh koji su postigli, a mnogi od njih imaju i prosek 10,00, rezultat dobre organizacije i da ih učenje nije sprečilo da nađu vreme za sve - za družejne i kreativni doprinos.
Close
Vremenska prognoza
light rain
22°C
01.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve