Život
13.08.2021. 15:05
R.E.

"Đe se kupaš, đe..."

Brod u koji svi gledaju: Čije je ovo čudo u Crnoj Gori?! (VIDEO)

brod
Izvor: Eskspres

U Tivtu se ovih dana svi dive jednom brodu. Reč je o “igrački” Romana Abramoviča.

Vlasnik fudbalskog kluba Čelsi je milijarder koji poseduje impozantnu imperiju. U njegovom vlasništvu je sedam superluksuznih jahti ukupne vrednosti 2,5 milijardi američkih dolara, tri helikoptera, dva aviona, i ostrvo Nju Holand koje se procenjuje na 400 miliona američkih dolara. Raskošnim kućama širom sveta broj se ne zna.

Biografija harizmatičnog Rusa spada u filmske. Rođen je 24. oktobra 1966. godine u Saratovu. Rus jevrejskog porekla rano je ostao bez roditelja budući da mu je majka preminula kada je imao godinu dana usled posledica nelegalnog abortusa, a ubrzo nakon smrti majke otac je poginuo na građevini. Od svoje osme godine starateljstvo nad njim imao je stric sa kojim je živeo nakon gubitka roditelja.

Prema ruskom izdanju magazina Forbs, na listi najbogatijih Rusa Abramovič je zauzeo deseto mesto sa neverovatnih 12,4 milijardi dolara. 

Abramovič je vlasnik i suvlasnik nekoliko velikih korporacija kao što su naftna kompanija Gasprom Njeft, fabrika aluminijuma Rusal, avionska kompanija Aeroflot, proizvodnja automobila Ruspravto, FK Čelsi,  FK CSKA Moskva, FK Zenit, takođe je vlasnik najvećeg broja deonica Evraz, druge najveće čeličane Rusije, a poseduje i akcije najvećeg proizvođača nikla u svetu.

Brtod kojim plovi Jadranom ovih dana zove se Eklips i vredi 400 miliona evra. Romanova "igračka" ima devet paluba, dva heliodroma, đakuzi, bazen, spa centar, bar, noćni klub...

Pogledajte video koji je napravljen u Tivtu: 

Ljubitelj brodova i jahti, podelio je svoju pasiju i sa Vladimirom Putinom, kojem je poklonio brod od "trčavih“ 25 miliona funti, u trenutku kada je došao na funkciju predsedika 2002. godine.

Inače, Abramovič će uskoro prošititi svoju flotu novim brodom - Solaris, koji je još u izradi. 

Pogledajte fotograije: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Možda jeste korona, ali milionera ima više nego ikada
Bogati ljudi

Više od 20 miliona ljudi

29.06.2021. 11:53

Možda jeste korona, ali milionera ima više nego ikada

U godini pandemije korona virusom broj milionera u svetu premašio je 20 miliiona, podaci su koje je objavila konsultantska firma Kepgemini (Capgemini).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
15.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve