Život
11.05.2023. 13:28
Promo

Petrovaradin

Crveni krst u Novom Sadu dobio novu halu

1
Izvor: Stefan Simonović

Na ceremoniji održanoj u Industrijskom parku Pobeda u Petrovaradinu, svečano je otvorena nova hala Crvenog krsta Novog Sada, koju je kompanija Marera Properties renovirala i ustupila toj organizaciji na korišćenje na period od deset godina, donacijom vrednom milion evra.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, predstavnici Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Novog Sada, čelnici kompanije Marera Propeties i drugi visoki zvaničnici.

Potvrđujući svoju snažnu i dugoročnu posvećenost društveno odgovornom poslovanju, i konkretno strateškoj saradnji sa Crvenim krstom, Marera Properties je za skladištenje zaliha namenjenih najugroženijim grupama u potpunosti renovirala magacinski prostor koji se prostire na više od 1.600 kvadratnih metara, i ustupila ga Crvenom krstu Novog Sada na korišćenje.

“Od samog osnivanja, mi smo kao kompanija uspostavili kao ključni prioritet unapređenje lokalne zajednice u kojoj poslujemo, ne samo putem donacija, već kroz skup društveno odgovornih aktivnosti koje zajedno čine održivi okvir za unapređenje celog društva”, izjavio je Takis Taoushanis, predsednik Upravnog odbora kompanije Marera Properties.

Od akvizicije Parka, u avgustu 2020. godine, kompanija Marera Properties je uložila više od dva miliona evra u rekonstrukciju postojećih kapaciteta i infrastrukturna unapređenja puteva, električne mreže i vodovoda unutar i oko Parka. 

“Ulaganjem u Industrijski park Pobeda, i renoviranjem i modernizacijom postojećih kapaciteta, kompanija Marera Properties je ne samo unapredila uslove rada zakupaca, i imidž Parka u celosti, već je time obezbedila i uslove za bolju produktivnost i više mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta”, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić zahvalio se u ime te organizacije kompaniji Marera Properties na velikodušnoj donaciji i strateškoj saradnji zahvaljujući kojoj je Crveni krst Novog Sada realizovao brojne akcije sa ciljem unapređenja životnih uslova socijalno najugroženijih grupa.

Pobeda je jedini industrijski park na severu zemlje koji pored logističkih i proizvodnih kapaciteta nudi skladišni i kancelarijski prostor. Lociran u neposrednoj blizini Novog Sada, park Pobeda trenutno raspolaže sa 110 hiljada kvadratnih metara proizvodnih kapaciteta i 17 hektara zemljišta predviđenog za izgradnju novih objekata. U martu 2022. godine, Pobeda je postala deo Slobodne zone Novi Sad, čime su stvoreni uslovi za nove investicije, otvaranje novih radnih mesta i uvođenje poreskih olakšica za izvozno orijentisane kompanije. Industrijski park Pobeda je deo portfolija kompanije Marera Properties od avgusta 2020. godine.

1
Izvor: Stefan Simonović

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pomogli svakom četvrtom stanovniku Srbije
Crveni krst

Crveni krst

08.05.2021. 07:12

Pomogli svakom četvrtom stanovniku Srbije

U Srbiji je svaki četvrti stanovnik tokom prošle godine dobio neki vid pomoći od Crvenog krsta, čime je ta organizacija svojim humanitarbim programa stigla do milion i po ljudi kojima je pomogla, saopštio je Crveni krst Srbije povodom Svetskog dana te organizacije koji se obeležava 8. maja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve