Život
06.01.2024. 07:25
R.E.

Spremite se...

Datumi svih pomračenja Meseca i Sunca 2024. godine

sunce, priroda, planina
Izvor: Shutterstock

Bez obzira na to koji ste horoskopski znak, morate uzeti u obzir četiri pomračenja koja će se desiti 2024.

U astrologiji, pomračenja se često nazivaju "kosmičkim džokerima“. Ona su daleko značajnija od zapanjujućih astronomskih događaja kojima smo se divili na časovima geografije u školi.

I znajte – možda nećete moći da ih vidite iz mesta u kojem živite, ali ćete ih, najverovatnije osetiti.

To su sledeći datumi:

Ponedeljak, 25. mart: Pomračenje Meseca u Vagi

Ponedeljak, 8. april: Pomračenje Sunca u Ovnu

Utorak, 17. septembar: Pomračenje Meseca u Ribama

Sreda, 2. oktobar: Pomračenje Sunca u Vagi

Pomračenja mogu imati intenzivan uticaj na naše emocionalno stanje, često izazivajući osećaj anksioznosti i paranoje. Zato, imajte na umu to da pomraćenja mogu biti katalizator za manje sporove.

Pomračenja, takođe, otvaraju i zatvaraju vrata, donoseći brze promene, posebno u oblastima u kojima smo oklevali ili odlagali.

Ako ste odložili prijavu za novi posao, možda ćete čuti da ga je neko drugi dobio. Ili, ako ste večno čekali na to da nekome iskažete svoja osećanja, možda ćete sada čuti da je ta osoba „stala na ludi kamen“.

Zato, preduzmite akciju ili će pomračenja za vas biti ne baš dobronamerna.

Takođe, tih dana izbegavajte hedonizam bilo koje vrste, neće prijati vašem organizmu.

Pomračenja Sunca se dešavaju kada je Sunce "mlado“ i simbolizuju nove početke, uprkos napetosti koju mogu doneti, često su predznaci neočekivanih prilika. Ovi nebeski trenuci mogu otvoriti vrata za koja niste ni primetili da postoje, označavajući značajne prekretnice ili uvode nove puteve u vaš život. Uprkos svom stresu, oni vas mogu uputiti u uzbudljive nove pravce.

Iako pomračenja nisu sama po sebi opasna i imaju tendenciju da izvrše potrebne promene, ona usput stvaraju dramu.

Nasuprot tome, pomračenja Meseca se dešavaju tokom faze punog Meseca, kada on izlazi iz Zemljine senke. Pomračenja Meseca često označavaju kraj ciklusa i obično su povezana sa zaključcima i konačnostima.

Mudro je posvetiti se dodatnoj brizi o sebi kako biste smanjili nivo stresa. Pomračenja Meseca mogu da pojačaju emocije, a impulsivno reagovanje ili svađe, sukobi, tokom ovih perioda može dovesti do neželjenih završetaka, kao što su sukobi sa prijateljima ili raskidi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kineski horoskop za 2024: Stiže DREVNI ZMAJ
Kineski horoskop

Šta nas očekuje

29.12.2023. 04:00

Kineski horoskop za 2024: Stiže DREVNI ZMAJ

Prema kineskom horoskopu, godina Zelenog Drvenog Zmaja počeće 10. februara 2024. i trajaće do 28. januara naredne godine. Zmaj je u kineskoj tradiciji mitsko biće poznato po svojoj moći, mudrosti i poštenju, dok se drvo povezuje sa rastom, razvojem i uspehom. To znači da će 2024. godina biti godina novih početaka i velikih dostignuća.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve