Život
24.09.2021. 13:05
R.E.

UNICEF

Deca su izgubila 1,8 biliona školskih časova zbog korone!

skola-ucionica.png

UNICEF je u sedištu UN u NJujorku, gde se održava generalna debata svetskih lidera, u okviru zasedanja Generalne skupštine UN, postavio displej-brojač na kojem se svake sekunde menjaju cifre, kako bi upozorio da su deca širom sveta izgubila do sada, prema podacima sa te table, ukupno 1,842 biliona školskih časova zbog korone i mera zatvaranja.

Predstavnici svih delegacija koje dolaze u Generalnu skupštinu UN prolaze pored table koja broji sate izgubljenog učenja "No Time to Lose".

Postavljene su i prazne đačke stolice a velikim slovima na platou ispred ulaza u zgradu ispisano je "Reopen Sćools ASAP".

Na displeju je oko podne u jednom trenutku bilo ispisano "Covid-19 has cost children 1,841.997.790.043 in class hours". UNICEF na taj način poziva vlade da ponovo otvore škole.

Središnji deo instalacije je sa, oblikovan tako da liči na tablu prazne učionice, koja se nalazi na Trgu za posetioce UN ispred zgrade Generalne skupštine.

Sat je brojač u realnom vremenu, koji prikazuje sve veći kumulativni broj sati učenja koje je svaki školarac u svetu izgubio i nastavlja da gubi od početka pandemije.

Praznu učionicu čini 18 klupa, po jedna za svaki mesec zbog poremećaja u obrazovanju izazvanih pandemijom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Radimo na otvaranju srednjih škola za devojčice"
Talibani

Talibani saopštili

21.09.2021. 16:06

"Radimo na otvaranju srednjih škola za devojčice"

Talibanska administracija u Avganistanu radi na ponovnom otvaranju srednjoškolskog obrazovanja za devojčice, koje su izostavljene iz nedavnog povratka u školu, javlja agencija Rojters pozivajući se na reči portparola talibana Zabihulaha Mudžahida.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-6°C
06.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve