Život
10.06.2024. 21:15
R. E.

12. juna u Beogradu

Ovo ne smete propustiti: Festival o čarobnom svetu nauke

fizika, laboratorija
Izvor: Shutterstock

Festival maštovite fizike, osmišljen sa idejom da razbije uobičajene predrasude o fizici kao suvoparnoj i teškoj disciplini, biće održan 12. juna u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

Organizatori su naveli da će festival okupiti edukatore i entuzijaste iz oblasti fizike, matematike i robotike koji će posetiocima svih generacija uz zabavnu atmosferu približiti čarobni svet nauke kroz različite interaktivne radionice i eksperimente.

Posetiocima svih uzrasta to će biti prilika da putuju kroz svet nauke, budu aktivni učesnici, postave pitanja, otkriju nove ideje i uživaju u druženju sa stručnjacima, profesorima, studentima i učenicima ovih prestižnih institucija.

Prva beogradska gimnazija povešće zainteresovane kroz maštovite i fascinantne eksperimente iz fizike, a Matematička gimnazija će kroz inovativan pristup obrazovanju predstaviti ideje svoje sekcije primenjene fizike i elektronike, uz demonstraciju naprednih softvera, robota i drugih projekata kojima su se istakli na svetskim takmičenjima.

Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu baziraće svoju prezentaciju na interaktivnim primerima fizike i provesti posetioce kroz seriju neverovatnih otkrića, od demonstracija elektriciteta i pritiska, preko plamenova Rubensove cevi, do plazma agregatnog stanja.

Ulaz na festival је slobodan.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve