Život
26.11.2020. 15:08
Tanjug

FORBS: Srbija među zemljama koje treba posetiti nakon pandemije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Za one koji traže jedinstveno iskustvo idealno je da posete Srbiju, piše čuveni američki magazin "Forbs", koji je uvrstio našu zemlju na listu pet evropskih zemalja koje treba posetiti nakon pandemije Covid-19. Forbs navodi da su srpske banje svetske klase, bogate prirodnim toplim izvorima primamljive za posetioce širom Evrope, a posebno izdvaja Vrnjačku i Ribarsku Banju za opuštajući odmor, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Čuveni magazin piše da je pored umirujućih izvora, Srbija bogata i istorijski važnim gradovima, od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada na severu, koji je dobio nadimak Atina Srbije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Autor navodi i da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu, jednom od najstarijih evropskih gradova, prepunog arheoloških ostataka i nalazišta i sa bogatom ponudom kvalitetne tradicionalne hrane i pića.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

U društvu sa Srbijom su Letonija, Slovačka, Crna Gora i Moldavija, a Forbs napominje da međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali i da je vakcina o kojoj se sve više priča, podigla raspoloženje turista širom sveta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
23°C
01.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve