Život
18.04.2024. 14:00
R.E.

Zvezde kažu...

Horoskop: Ko su najbolji roditelji i da li ste među njima

roditelji, otac, tata, dete
Izvor: Shutterstock

Bez obzira na to da li već imate decu ili tek planirate porodicu, pročitajte šta o vama kao roditelju, kažu zvezde…

Ovan

Posvećeni roditelji ali ne od onih koji preterano pružaju zaštitu svojoj deci, već im daju prostor da budu samostalni i slobodni. Jedini problem sa njima je što često misle da su samo oni u pravu i deci je nekada teško, gotovo nemoguće da ih ubede u suprotno.

Bik

Često upadaju u zamku kupovine autoriteta – pokloni i materijalne ucene su greške koje oni mogu da naprave kada je u pitanju vaspitanje dece. Istovremeno, svojoj deci će priuštiti samo najbolje – od škole jezika do garderobe i putovanja, a u tome umeju i da preteraju.

Blizanci

Njih deca prosto obožavaju jer ih doživljavaju kao svoje "ortake“. Blizanci svoju decu vaspitavaju kroz igru i opušteno, često toliko da se drugima može učiniti da su neozbiljni. Jedini problem je što ponekad mogu staviti svoje potrebe ispred detetovih.

Rak

Rakovi se rađaju da budu roditelji, što ne znači da su u tome bolji od ostalih već da samo najviše uživaju u svojoj ulozi. Spremanje doručka dok deca još spavaju, planiranje zajedničkih putovanja i izleta, organizivanje rođendana… za njih je važnije od posla, karijere, čak i od partnera sa kojim imaju decu. Ali, u svemu tome leži opasnost - da Rak nikada neće svojoj deci dati samostalnost i slobodu.

Lav

Posmatrajte lavicu u prirodi i sve će vam biti jasno. Nežna majka koja ima oštre kandže, kako za okolinu koja može da ugrozi njene mladunce, tako i za njih ako je ne slušaju. Deca Lava se osećaju bezbedno i zaštićeno ali nekada i previše.

Devica

Posvećeni roditelji kod kojih se zna red: pranje ruku pre obroka, čitanje knjige pre spavanja… Njima ništa nije teško da urade za svoju decu i u tome ponekad preteruju jer im ne ostavljaju prostor da se sami potrude oko onoga što žele. Deci postavljaju visoke ciljeve računajući da mogu da ih postignu, baš kako su i oni u tome uspeli.

Vaga

Umetničke duše koje se i prema svojom detetu odnose kao prema dragocenom umetničkom delu – brižljivo ga vajaju i neguju ali istovremeno od deteta očekuju i da u svemu bude najbolje. Strpljivo će pomagati prilikom izrade domaćih zadataka, pisanja sastava i slično.

Škorpija

Roditelj koji zna pravu meru posvećenosti i davanja slobode svojoj deci. Brižni su i ništa im za decu nije teško ali ih istovremeno ne drže uz sebe non-stop već znaju u kom trenutku ih treba pustiti da se sami snađu. I kada ih deca napuste jednog dana oni ne pate kao ostali posesivni roditelji.  

Strelac

Teško im je da shvate da su roditelji jer sami sebe i dalje doživljavaju kao da su deca. Zato se i svojim potomcima više igraju nego što ih vaspitavaju, što deca vole ali posledice mogu biti loše i dugoročne. Zato je važno da drugi roditelj nije Strelac i sve će biti u redu.   

Jarac

Teško im je da shvate da su roditelji jer sami sebe i dalje doživljavaju kao da su deca. Zato se i svojim potomcima više igraju nego što ih vaspitavaju, što deca vole ali posledice mogu biti loše i dugoročne. Zato je važno da drugi roditelj nije Strelac i sve će biti u redu.   

Vodolija

Najliberalniji roditelji jer je i sam dete koje uživa u životu. Najbitnije im je da budu prijatelji sa svojom decom, u čemu umeju i da preteraju i da tako izgube autoritet. Sa njima nikada nije dosadno zbog čega su omiljeni roditelji u društvu svoje dece.

Ribe

Boje se odgovornosti i često odlažu roditeljstvo. Odsustvo samopouzdanja ih čini nesigurnim roditeljima, ali to ne znači da nisu posvećeni i bržini. Ne, oni samo nisu sigurni da je to što rade i kako rade najbolje za njihovo dete. A često jeste.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
28°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve