Život
07.11.2022. 09:43
Hajdi Levi

Astrologija

Horoskop: Novembarske ide o ljubavi i strahu

astrologija, horoskop
Izvor: Shutterstock

Nemojte se plašiti senzacionalističkih najava o "Krvavom Mesečevom pomračenju“ 8. novembra, koje je po površnim i fatalističkim prognozama valjda nastavak kobne Noći veštica devetog dana.

Pomračenja Sunca i Meseca su redovne godišnje pojave, čiji su ciklusi (Saros) izračunati stotinama godina unapred i nikakvih iznenađenja tu nema. Da li je Mesec krvav, plav, beo, žut, supermesec, da li postoje dva lažna Sunca ili Meseca, nebitno je, u pitanju su optičke iluzije kojima se bavio Isak Njutn i drugi naučnici, zato nemojte bojama pomračenja ili dvostrukim fizičkim iluzijama davati neko posebno značenje. Radi se samo o fenomenu prelamanja svetlosti.

Predstojeće Mesečevo pomračenje je totalno, vidljivo iz naših predela i poslednje je u ovoj godini. Ni po čemu nije posebno, jer biće još pomračenja u sledećoj godini na istoj osovini Bik/Škorpion. Ipak, znajte, izuzev što je Mesec u Biku pomračen, on je u ovom znaku i egzaltiran, ushićen, i veliča život.

Specifičnost ovog pomračenja je što je praćeno napetim, iznenadnim i eksplozivnim aspektima, koje treba svesno uzemljiti kroz igru, umetnost, kreativnost, ljubaznost, druženje, pravljenje kompromisa i fizičku aktivnost. I koji ne traju dugo, od 2-24 sata, što je lako premostiti formom i rutinom.

Na samom početku novembra Venera se nalazi na stepenu egzaltacije Urana, pa slavi prijateljstvo, slobodnu ljubav, ljubav sa razvedenim muškarcima ili ženama, neobična poznanstva, preokrete u vezama.

Za razliku od Venere u Biku koja je sakupljačica, kolekcionarka ljubavi, Škorpionska Venera ljubav daje nesebično drugima ali sebe zanemaruje i ostavlja bez ljubavnog kapitala. Kao da je nekada davno, neki predak ili osoba sama, iskusila da bude ostavljena, a dragi ili draga otišli drugima. Ostavljena, ona se udaljila od unutrašnjeg izvora.

Najvažnija lekcija je da se vratite sebi, ponovo zavolite, ponovo osetite vrednima kako bi energija ljubavi, čije je kruženje prekinuto u jednom trenutku, isključivo vašim delovanjem, nastavila da postoji.

Zato dragi Škorpioni, super voljeni i markantni ove jeseni, prestanite da se svađate, bockate, peckate i ratujete sa partnerima, nemojte biti ljubomorni, impulsivni ili posesivni, i ne tražite izlaz u nečem novom, gurajući probleme pod tepih, već se ponovo, hrabro i romantično transformišite u strastvenog ljubavnika što vi arhetipski jeste.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovan: Horoskop za novembar
Ovan

Astrologija

02.11.2022. 02:05

Ovan: Horoskop za novembar

Ovnovi, ne dozvolite da stres utiče na vaše zdravlje i životne navike. Važno je da u novembru, pre svega, vodite računa o sebi, ali i o svojim bližnjima.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve