Život
19.06.2020. 14:05
Promo

"HOTEL BALKAN" OTVARA SVOJA VRATA: Ponovo smo tu, nakon 100 godina

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Hotel „Balkan“ je radio do četiri ujutro. Možda ne baš slučajno, s obzirom na to da je imao jednak broj soba, sa isto toliko kreveta, ali i restoran i dobru kuhinju...

Priča nas vraća vek unazad, kada se u strogom centru Banjaluke uzdizao hotel „Balkan“, u vlasništvu Srpske crkvene opštine. Ova „uglovka“ je svojim fasadama grlila Gospodsku ulicu i Carski drum, a izgledom i konstrukcijom predstavljala arhitektonski akcenat u tom delu grada.

Od 1930. godine, kada je zajedno sa zgradom Bogoslovije i kućom apotekara Roberta Bramera srušen radi izgradnje Banske palate, ovaj hotel je do danas živeo kroz stare fotografije i razglednice, podsećanja na istoriju Vrbaske banovine i zapise hroničara. Sada, na svojevsrtan način, ponovo otvara svoja vrata, i to zahvaljujući filmskim znalcima koje okuplja „Bosonoga produkcija“ iz Banjaluke, odlučnim da kroz serijsko ostvarenje „Hotel Balkan“ dašak prošlosti presele u savremeno doba.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

„Kroz priču o vlasnicima hotela 'Balkan', njihovim porodičnim odnosima, generacijskom jazu, borbi za nasledstvo, grehovima i tajnama koji ih okružuju, donosimo i delić istorije Banjaluke, jer je to staro hotelsko zdanje, na neki način, poslužilo kao inspiracija. Uz to, za potrebe snimanja ove serije radili smo istorijska istraživanja i u više navrata koristili podatke do kojih smo došli, a sva ta znanja nastojali smo da uklopimo u za nas jednu potpuno novu, ali samo naizgled laku formu“, ističe Saša Hajduković, reditelj druge ekipe serije.

Zato i ne čudi da je u fokusu radnje porodični biznis ugledne banjalučke porodice Kuruzović, kako se prezivao upravnik jedne gostionice iz istog perioda, koja je takođe bila vlasništvo Srpske crkvene opštine. Ipak, većina onoga što će gledaoci moći da vide u ovoj telenoveli, serijskom projektu Telekoma Srbije, koji je sniman u filmskom studiju „Bosonoga produkcije“ u Blaškom, nadomak Banjaluke, smešteno je u sadašnjost i slično je pričama mnogih porodica, po onoj Tolstojevoj - Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

„U želji da nastavimo tradiciju da u vaše domove donosimo vrhunski serijski i televizijski sadržaj, Telekom Srbija s ponosom najavljuje skoro emitovanje prve epizode telenovele 'Hotela Balkan', za koju verujem da će jednako biti dopadljiva i publici i kritici“, najavio je Vladimir Lučić, koordinator Telekom Srbija grupe za internet i multimediju.

Sve tajne Kuruzovića će biti razotkrivene na Superstar TV-u, gde emitovanje telenovele „Hotel Balkan“ počinje ove jeseni.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
28.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve