Život
22.09.2021. 16:05
R.E.

Novartis

I Slovenija će praviti vakcinu protiv korone?

vakcine, vakcinacija
Izvor: Shutterstock

Slovenačka vlada je u pregovorima sa švajcarskom farmaceutskom kompanijom "Novartis" o proizvodnji vakcina protiv kovida-19 u Sloveniji, piše ljubljanski list "Delo".

O toj su mogućnosti nedavno govorili slovenački ministar za zdravlje Janez Poklukar i Robert Ljoljo, direktor farmaceutske kompanije "Lek" koja je u vlasništvu "Novartisa", prenosi Hina.

Intenzivni kontakti slovenačke vlade sa "Novartisom" o tome traju već nekoliko meseci, pošto se predsednik slovenačke vlade Janez Janša još u maju sastao sa Ričardom Sejnorjem, direktorom "Sandoza", generičkog odeljenja "Novartisa", najavivši tada da bi proizvodnja vakcina u Sloveniji mogla početi pre kraja ove godine, navodi vodeći slovenački list.

Pregovori se odnose na uslove poslovanja u Sloveniji i njen poreski sistem, a ne na moguće finansijske podsticaje investiciji "Novartisa" u Sloveniji, piše "Delo".

U "Leku" su, u vezi mogućeg širenja proizvodnje na područje vakcina i bioloških lekova, naveli da to "aktivno ispituju".

Sastanke sa predstavnicima "Leka" i kontakte sa švajcarskim vlasnikom slovenačke farmaceutske kompanije potvrdilo je i slovenačko ministarstvo zdravstva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Vakcine" i u prodavnicama brze hrane, IT opreme, na utakmicama
vakcine, vakcinacija

Nemačka

13.09.2021. 22:05

"Vakcine" i u prodavnicama brze hrane, IT opreme, na utakmicama

Zdravstveni radnici u Nemačkoj obilaze prodavnice brze hrane, hokejaške utakmice i prodavnice za kompjutersku opremu širom zemlje u pokušaju da nagovore ljude da prime vakcinu protiv kovida.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve