Život
03.04.2024. 02:10
R.E.

Ništa bez dozvole

"Kopanje" po đubretu zbog izgubljenih bitkoina? Da, ako vrede POLA MILIJARDE

Bitkoin, kriptovalute
Izvor: Shutterstock / Wit Olszewski

Britanski kompjuterski ekspert koji je slučajno zagubio hard-disk sa 7.500 bitkoina (BTC), čija je trenutna vrednost procenjana na najmanje pola milijarde dolara, pokrenuo je sudski postupak kako bi primorao gradsko veće Njuporta da mu dozvoli da pretraži deponiju gde se veruje da je uređaj za skladištenje zakopan.

Grupa investitora hedž fondova navodno finansira Hauelsovu potencijalno skupu tužbu, prenosi Dejli mejl, dodajući da će investitori dobiti deo izgubljenog BTC-a ako i kada ih Hauels uspešno povrati.

Pored finansiranja tužbe, koja bi trebalo da bude podneta Višem sudu, investitori hedž fondova okupili su tim stručnjaka za pretragu i inženjera za oporavak podataka, prenosi Tanjug.

Predviđajući dalje povećanje vrednosti kriptovalute, britanski stručnjak je rekao da samo želi da mu se pruži prilika da pronađe izgubljene bitkoine.

Prema navodima Dejli mejla, vrednost izgubljenih bitkoina pojedini stručnjaci procenjuju na više od 525 miliona dolara po trenutnim cenama, dok Hauels kaže da će vrednost bitkoina koje traži daleko premašiti milijardu dolara.

''Neki stručnjaci veruju da će do kraja godine cena porasti na 25.000 dolara po novčiću. To bi učinilo da moj hard disk vredi 1,5 milijardi funti...Žele da odem i zaboravim na to, ali kako bi neko mogao? Zašto da odustanem? Sve što želim je šansa da vratim svoju imovinu“, rekao je Hauels.
 

Gradsko veće Njuporta već je odbilo zahtev kompjuterskog stručnjaka za iskopavanje, navodeći potencijalne negativne uticaje na životnu sredinu na okolno područje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve