Život
22.10.2021. 08:00
R.E.

Japanska princeza

To je ljubav: Odbila milion dolara da bi se udala za onog koga voli

Mako, 21. 10. 2021.
Izvor: AP POOL / SHIZUO KAMBAYASHI / POOL

Japanska princeza Mako će se u utorak, 26.oktobra, na privatnoj ceremoniji udati za svog partnera koji nije "plave krvi", nakon trogodišnje veze obeležene skandalom i spekulacijama u medijima, zbog čega je 29-godišnja careva nećaka završila sa posttraumatskim stresnim poremećajem (PTSP).

Princeza Mako će postati običan građanin nakon što se uda za Kej Komura, 30-godišnjeg japanskog diplomiranog pravnika koji živi u Njujorku, u skladu sa zakonima koji obavezuju ženske članove carske porodice da napuste kraljevski status, prenosi agencija Rojters.

Sklapanje braka će uglavnom biti obavljeno preko popunjavanja dokumentacije, da bi potom bila održana konferencija za novinare.

Iako sklapanje braka između običnog građanina i pripadnika carske porodice nije neuobičajeno u Japanu, izostanak pompe za kraljevsko venčanje jeste.

 Mako je čak odbila uobičajenu isplatu od 1,3 miliona dolara koja se daje ženama koje napuštaju porodicu.

Veridba, za koju su prvi navijali Japanci, ubrzo je postala problematična pošto su tabloidi izvestili o novčanom skandalu u koji je umešana Komurova majka, što je navelo štampu da se okrenu protiv njega.

Tabloidi su pisali o finansijskom sporu između Komurove majke i njenog bivšeg verenika, pri čemu je čovek tvrdio da majka i sin nisu vratili dug od oko 35.000 dolara. Komuro je rekao da je novac dat na poklon, a ne kao zajam.

U februaru 2018. godine, brak je odložen za 2020. godinu, navodno kako bi dobili više vremena za "pripremu". Šest meseci kasnije, Komuro je otišao na pravni fakultet Univerziteta Fordam, da bi se vratio tri godine kasnije.

 Komuro se vratio u Japan u septembru kao diplomirani pravnik i radnik u jednoj njujorškoj advokatskoj firmi.

 Nakon sklapanja braka, Mako - koja nikada ranije nije imala prezime ili pasoš - pripremiće se za preseljenje u Njujork.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

To nije klizanje, to je ljubav na ledu - uživajte (FOTO)
klizanje, 10. 10. 2021.

Umetničko klizanje

10.10.2021. 14:55

To nije klizanje, to je ljubav na ledu - uživajte (FOTO)

Međunarodno takmičenje u umetničkom klizanju u Finskoj je toku. Uživajte u fotografijama najboljih dosadašnjih takmičara...
Foto
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
16.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve