Život
25.03.2024. 02:40
R.E.

Ah, ta ljubav...

Kako NAUKA MOŽE DA PREDVIDI koliko će trajati vaš brak i kakav će biti

ljubav, veza, brak
Izvor: Shutterstock / Khongtham

Godinama smo verovali da što duže čekate da se venčate, veće su vam šanse za dugoročan uspeh. Nije tako, kaže nauka. Nova studija pokazuje da je, zapravo, suprotno.

Parovi koji čekaju do svojih 30-ih da bi se venčali, povećavaju šanse da se razvedu, i to za pet odsto svake godine nakon venčanja, kaže nauka.

Da li postoji magični broj? Ne baš. Evo samo jednog od mnogih primera: "Udala sam se za svog partnera samo šest nedelja nakon poznanstva. Da li smo uvek bili savršen par? Ne! Imali smo neke ’nok-daun’ momenta, bacali smo burme kroz prozor… ali još uvek žudimo jedno za drugim kao da nam je prvi sastanak“, kaže jedna dama na društvenim mrežama.

Zatim imate par koji je ispunio preduslov za dvogodišnje zabavljanje i u brak su stupili tek nakon što su  bili finansijski sigurni. Dakle, drugačija "vožnja“, ali slični rezultati.

Pa, u čemu je tajna?

Ne radi se o tome koliko dugo izlazite. Radi se o tome sa kim izlazite, pokazalo je opsežno istraživanje.

Jednom kada se probudite iz izmaglice požude i vidite svog partnera i situaciju onakvima kakvi zaista jesu, to postaje naporno. Ne radi se o pronalaženju svoje srodne duše. Radi se o pronalaženju prijatelja, nekoga ko će se boriti sa vama i  za vas. Nije važno koliko dugo izlazite, već morate odlučiti da se okrenete svom partneru kada život postane težak.

Evo još nekoliko saveta u vezi sa tim:

Pojednostavite stvari

Količina stvari koje kupujemo i aktivnosti za koje se prijavljujemo su često preterani. Jednom kada primetite da je nešto "pobesnelo“ u vašem braku, biće potrebno mnogo da se vratite jedno drugom. Zato prestanite da govorite "Da“ besmislenim kupovinama i volontiranju za događaje koji ne ispunjavaju vašu korpu sreće. Fokusirajte se jedni na druge - znate, kao na početku.

Opraštajte

Da li se sećate koliko ste opraštali na početku veze? Niste mogli da prestanete da se dodirujete, ljubite i gledate u oči. Sada tako brzo trčimo kroz život da ne ostavljamo vreme da uživamo u zajedničkim trenucima. Bez obzira na to da li ste izlazili šest nedelja ili šest godina, važno je kako odlučite da se volite nakon što kažete: "Volim“. Da li ćete biti uvučeni u pseudoamerički san i kupovati, kupovati, kupovati, ili ćete to učiniti drugačije i stvoriti epsku ljubavnu priču koju će i vaša deca iskusiti?

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve