Život
02.11.2021. 21:35
Tanjug

Sitnica

Koliko će Fajzer zaraditi od prodaje vakcina u 2021. godini

Korona
Izvor: EPA / NARENDRA SHRESTHA

Američka faramceutska kompanija Fajzer je podigla prognozu prihoda od prodaje vakcina protiv Covida-19 za ovu godinu na 36 milijardi dolara.

To je za 7,5 procenata iznad projekcija iz drugog kvartala, kada je kompanija predviđaka celogodišnji prihod od vakcina u iznosu od 33,5 milijardi dolara i dvostruko je više od očekivanja na početku godine, izveštava agencija AP.

Samo u trećem kvartalu ove godine, Fajzer je od prodaje vakcina inkasirao oko 13 milijardi dolara, koje deli sa nemačkim partnerom BajonTekom.

Rojters izveštava da će u ukupnim prihodima ovog proizvođača lekova vakcine u ovoj godini imati udeo od čak 44 posto.

Pored toga, Fajzer je saopštio danas da u 2022. godini očekuje od prodaje vakcina prihod u iznosu od 29 milijardi dolara, što je iznad prognoza na Vol Stritu, budući da pregovara sa više zemalja o potpisivanju ugovora o isporukama preventivne injekcije protiv korone.

Osam ekonomskih analitičara na Vol Stritu su u anketi Refinitiva u proseku predvideli da će Fajzerov prihod od vakcina iznositi 22,15 milijardi dolara iduće godine.

Iz kompanije su naveli da iako imaju kapacitete za proizvodnju četiri milijarde doza 2022. godine, za sada računaju na prodaju oko 1,7 milijardi doza, što znači da bi mogli da podignu prognozu za narednu godinu ako potpišu ugovora o isporukama sa zemljama s kojima vode pregovore.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Fajzer čuva mlade da ne završe u bonici
mladi

Istraživanje

19.10.2021. 22:07

Fajzer čuva mlade da ne završe u bonici

Vakcina Fajzer/BioNTek protiv korona virusa bila je 93 odsto efikasna u sprečavanju hospitalizacija kod mladih osoba uzrasta od 12 do 18 godina, prema analizama koje su danas objavili američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve