Život
02.07.2023. 22:30
Ministarsrvo odbrane RS

Ako vas zanima...

Otvoren konkurs za vojne stipendiste

vojska srbije
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u školskoj 2023/2024. godini.

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku tokom školovanja i sigurno radno mesto u sistemu odbrane dobiće 19 studenata treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija i 37 studenata master akademskih studija.

Studenti osnovnih akademskih studija koji steknu status vojnog stipendiste mesečno će dobijati 50.000 dinara, dok će za studenta master akademskih studija mesečna stipendija iznositi 60.000 dinara.

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena i čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.

Neophodno je da kandidati budu državljani Republike Srbije, a da tokom studija nisu gubili nijednu godinu te da su sve ispite iz prethodnih godina školovanja položili s najmanjom prosečnom ocenom koja je za svaku stipendiju unapred naznačena.

Posle završenog školovanja, studenti koji su se kvalifikovali za stipendije Ministarstva odbrane dobiće zaposlenje u svojstvu oficira ili vojnog službenika u Beogradu, Zucama, Jakovu, Pančevu ili Kragujevcu.
 
Rok za prijavljivanje na konkurs je do 31. oktobra 2023. godine.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tražite posao? Vojska Srbije je raspisala konkurs
Vojska

Generalštab VS

01.05.2023. 16:20

Tražite posao? Vojska Srbije je raspisala konkurs

Generalštab Vojske Srbije (VS) raspisao je javne konkurse za prijem lica iz građanstva na pozicije civilnih lica u Upravi za telekomunikacije i informatiku (J-6) i Centralnoj logističkoj bazi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve