Život
25.07.2021. 18:05
R.E.

Kako?

Leopard u zoo-vrta zaražen koronom

Leopard
Izvor: Shutterstock

Snežni leopard Ramil, iz zoološkog vrta u San Dijegu testiran je na korona virus nakon što je primećeno da kašlje i da mu curi nos.Ramil, dvetogodišnji leopard, testiran je nakon što su čuvari primetili da kašlje i da mu curi nos.

Ramil deli stanište sa ženkom snežnog leoparda i dva amurska leoparda, pa se pretpostavlja da su i oni bili izloženi virusu.

Nije jasno kako se Ramil zarazio.

U januaru ove godine je u sSan Dijego safari park osam gorila dobilo korona virus od čuvara koji nije imao simptome. Grupa gorila, koja se oporavila, bila je prvi poznati slučaj infekcije među majmunima.

U saopštenju se navodi da radnici zoološkog vrta nemaju obavezu da se vakcinišu, ali da oni koji nisu imunizovani sve vreme moraju da nose maske.

Zoološki vrt je ranije ove godine dobio određenu količinu eksperimentalnih vakcina protiv korona virusa za životinje. Vakcinisane su vrste koje su u najvećem riziku od zaraze, među kojima je nekoliko primata i mačaka, ali Ramil nije primio vakcinu pre nego što je zaražen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Karnivak-kov" jedina registrovana vakcina za pse, mačke, lisice...
pas, vakcinacija

Životinje i korona

27.05.2021. 17:05

"Karnivak-kov" jedina registrovana vakcina za pse, mačke, lisice...

​​​​​​​U Rusiji je počela vakcinacija životinja protiv korona virusa, saopštila je savetnica direktora Federalne službe za vetarinarski i fitosanitarni nadzor Julija Melano.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
07.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve