Život
30.09.2022. 12:14
R.E.

Doma "Milutin Milanković"

Lepa vest: Dom za srednjoškolce u Beogradu počinje saradnju sa Institutom iz Turske

1
Izvor: Dom učenika "Milutin Milanković"

Doma učenika srednjih škola "Milutin Milanković“, koji se nalazi u Beogradu, potpisao je Ugovor o saradnji sa Institutom "Junus Emre“ iz Turske.

Poptisivanju Ugovora u Beogradu, u prostorijama Doma "Milutin Milanković", prisustvovali su ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Marijana Dukić Mijatović, direktor Instituta "Junus Emre“ Densir Šahin, kao i direktor Doma "Milutin Milanković“ Nenad Milenović. 

Svi prisutni su izrazili veliko zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom koja podrazumeva niz zajedničkih aktivnosti dveju ustanova na polju obrazovanja, edukacije i kulture. 

"Ova saradanja u značajnoj meri doprinosi dobrim odnosima Republike Turske i Republike Srbije", rekao je ambasador Hami Aksoj, a prof. Mijatović je pohvalila rad Doma i istakla da je "ova saradnja logičan nastavak međudržavnih sporazuma dogovorenih između predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana koji su potpisani početkom januara ove godine".

Nakon oficijalnog dela događaja, gosti su obišli Dom i lično se uverili u kvalitetan životni prostor u kome su učenici smešteni, stručno osobljue, kvalitetne obroke koji se spremaju učenicima. 

1
Izvor: Dom učenika "Milutin Milanković"
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta su sve srednjoškolci iz Srbije pitali članove Kriznog štaba (VIDEO)
Tribina, 13. 10. 2021.

Edukativna tribina

14.10.2021. 01:24

Šta su sve srednjoškolci iz Srbije pitali članove Kriznog štaba (VIDEO)

U Domu učenika "Milutin Milanković“ u Beogradu, održana je tribina na kojoj su srednjoškolci iz raznih delova Srbije, imali priliku da razgovaraju sa epidemiologom Predragom Konom, imunolog Srđom Jankovićem i gradonačelnikom Beograda Zoranon Radojičićem.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
03.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve