Život
16.09.2023. 15:06
R.E.

Niš

Medicinski fakultet naručio 60 flaša viskija

alkohol, viski, flaše
Izvor: Shutterstock

Niški Medicinski fakultet ispravio “grešku” - umesto 200, naručuje 60 flaša viskija.

Umesto 200, Medicinski fakultet u Nišu preko tendera će ipak naručiti 60 flaša viskija od po 0,7 litara. Iako je to, zajedno sa ostalim proizvodima koje naručuju, manja količina, vrednost javne nabavke ostaje 1,5 miliona dinara, pišu "Južne vesti".

 

Dekanica Dobrila Stanković Đorđević rekla je u četvrtak za Južne vesti da je nastala greška i da je u toku priprema izmene konkursne dokumentacije.

Javni poziv objavljen je još 11. septembra, ali je navodna greška ispravljena dva dana nakon pisanja Južnih vesti. Niški Medicinski će ipak naručiti viski, ali manju količinu.

Umesto 100 flaša Balantajnsa, traži 40, a umesto po 50 flaša Čivasa i Džonija Vokera, parama građana platiće po 10.

Ostale količine ostaju nepromenjene - sokovi, voda, kafa, plastične čaše, čajevi, mleko i šećer. Međutim, razlika u 140 flaša viskija manje nije se odrazila na procenjenu vrednost tendera, koja ostaje 1,5 miliona dinara.

Ono što je promenjeno, jeste rok za podnošenje ponuda - sada je to 2. oktobar.

Na pitanje zašto je nemedicinsko alkoholno piće potrebno jednom fakultetu, dekanica je odgovorila - za proslavu Dana fakulteta, za slavu i proslavu Nove godine i istakla da se alkohol ne pije van organizovanih koktela povodom tih proslava.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kuda ide ovaj svet - Nemcima sve draže bezalkoholno pivo
pivo, alkohol

Istraživanje

04.07.2023. 13:05

Kuda ide ovaj svet - Nemcima sve draže bezalkoholno pivo

Bistra glava, manji stomak, uvek društveno prihvatljivo. Bezalkoholno pivo je u Nemačkoj odavno izašlo iz niše i zauzima sve veći deo tržišta i uskoro će svako deseto pivo domaće proizvodnje biti bezalkoholno.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve