Život
12.10.2019. 13:04
N. G./Bustle

Mislili ste da sve znate?

Najbolji saveti koje možete da primenite u spavaćoj sobi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Čak i ako ste potpuno zadovoljni svojim trenutnim seksualnim životom, u njemu uvek ima prostora za poboljšanje. Toliko toga još treba naučiti - od nove poze do mudrosti koja može da vam promeni pogled na seksualno iskustvo.

Ponekad najbolji saveti za seks dolaze sa interneta. Jedan od korisnika je na AskReddit-u upitao ljude koji su najbolji saveti koje su dobili i dobio vrlo inspirativne odgovore. Ovo su samo neki od predloga:

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

1. Spavajte goli

Ovo možda i ne izgleda kao "savet za seks", ali ako ste u dugoj vezi i želite jednostavan način da začinite stvari u spavaćoj sobi, spavanje bez odeće može učiniti čuda.

2. Budite sigurni u sebe

Nedostatak samopouzdanja kada je seks u pitanju samo će imati štetan uticaj na vaš seksualni život. Nikada ne treba samo da pretpostavljate da je neko drugi "previše dobar".

3. Koristite bebi maramice za čišćenje

Umesto upotrebe peškira, prebacite se na maramice za bebe: brže je, lakše i puno ćete lepše mirisati.

4. Koristite predigru

Ako još niste čuli, predigra je divna stvar. Umesto da se odnos tretira kao jedini "pravi" deo seksa, provedite vreme pripremajući se za vašeg partnera.

5. Samo se opustite

Jedna od najvažnijih lekcija koje možete naučiti o seksu je da je potpuno u redu ako vas je sramota u nekom trenutku. Ipak, umesto da dramite oko toga, opustite se i nastavite da uživate.

Pročitajte još: Koliko bi seks trebalo da traje?

6. Usredsredite se na putovanje, a ne na odredište

Orgazmi su sjajni stvar, ali oni ne bi trebalo da budu krajnji cilj seksa. Najbolji seks podrazumeva i deljenje intimnosti.

7. Ne plašite se buke

Svi su različiti kada je reč o njihovim "glasovnim" sklonostima. Ipak, nikada ne treba da vam bude neugodno, ukoliko u zanosu poželite da napravite buku.

8. Koristite jastuke za različite poze

Ako želite da začinite stvari na jednostavan način, sve što vam treba jeste dobro postavljen jastuk.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

9. Ne brinite se zbog prerane ejakulacije

U slučaju da vi ili vaš partner doživite preuranjenu ejakulaciju, umesto da postanete nervozni ili ljuti, najbolja stvar koju možete da uradite je da jednostavno nastavite dalje. Sledeći put će biti bolje.

10. Bolje je početi polako

Kao i kod većine stvari u životu, spori i odmereni mogu pobediti u trci. Bolje je početi sporo i nežno, nego prejako.

11. Recite partneru šta vam prija, a šta ne

Da biste dobili ono što želite u krevetu, morate to i reći svom partneru, čak i ako je tako jednostavno kao recimo "još malo levo". U početku vam može biti neprijatno, ali praksa se čini savršenom i nikada ne treba da se osećate neugodno zbog toga što svoje seksualne potrebe komunicirate sa partnerom.

Pročitajte još: Seks kao fitnes. U kojoj pozi se troši najviše kalorija

12. U redu je ne osećati seksualnu želju

Uz svu ovu priču o seksu, važno je isteći da je sasvim u redu ukoliko ne osećate seksualnu privlačnost i/ili se  identifikujete kao aseksualna osoba. Ne dozvolite da vam društvo kaže da ste čudni ili pogrešni zbog toga što nemate seksualne nagone.

13. Otvoreno pričajte o svojim fetišima

Osim što treba da komunicirate sa partnerom o tome šta dobro radi u krevetu, važno je i otvoreno razgovarati o svojim fetišima. Ne bi trebalo da se ustežete da kažete svoje fantazije.

14. Seks se ne završava muškom ejakulacijom

Ovaj savet bi trebalo sve žene da nauče: samo zato što vaš muški partner ejakulira to ne znači da je seks "gotov". Nikada ne bi trebalo da tolerišete sebičnog partnera, bez obzira na pol.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
17.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve