Život
14.09.2021. 20:05
R.E.

Nov softver

Moguć je hakerski upad u svaki iPhone?

telefon.jpg

Izraelska kommpanija za sajberbezbednost NSOGroup razvila je jedinstven softver kojim je moguće izvrštiti hakerski upad u bilo koji iPhone telefon američke kompanije Apple, saopštila je grupa za nadgledanje bezbednosti na Internetu Sitizen lab.

Sitizen lab navodi da je spoznaja o postojanju pomenute alatke NSOGroup bitna jer razotkriva osetljivost svih Apple, iOS, OSX, kao i watchOS operativnih sistema, izuzev onih koji su apdejtovani danas, prenosi Rojters.

Američka komanija Apple je kasnije saopštila da je, apdejtom softvera na svojim sistemima, otklonila opasnost od mogućnosti pomenutog hakerskog upada i iPhone uređaje.

Portparol Apple nije, međutim, želeo da potvrdi da li je samu hakersku alatku razvila izraelska NSOGroup, dodaje Rojters.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Napokon nema više: "Dobili ste poklon" i sličnih telefonskih poziva
telefon

Zaštita potrošača

31.08.2021. 19:05

Napokon nema više: "Dobili ste poklon" i sličnih telefonskih poziva

Najvažnije novine koje predviđa Predlog Zakona o zaštiti potrošača su uvođenje registra "ne zovi", uvođenje prekršajnih naloga, kao i predračuna za usluge veće od 5.000 dinara, a njime je unapređen i postupak vansudskog rešavanja potrošačkih sporova, kaže pomoćnik ministra u sektoru za zaštitu potrošaca u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Višnja Rakić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve