Život
19.08.2021. 23:05
R.E.

I to se dešava

Nezadovoljni turisti: "Učinite nešto da petao ne kukuriče, a magarac ne njače"

magarac
Izvor: Shutterstock

Seoski turizan je u usoinu širom sveta, ali se gosti iz grada na neke stvari iapk teško navikavaju. Na zvuke prirode, na primer.

tanovnici španskog sela Ribadeselja poručili su turistima da "progutaju" njakanja magaraca i kukurikanje petlova, u suprotnom - nalaze se na pogrešnom mestu.

Neki od nezadovoljnih turista imali pritužbe na njakanje magaraca, ostali su zvali lokalce da ih obaveste o neredu koje su krave ostavile iza sebe, prenosi Gardijan.

"Prošle nedelje imali smo poziv gospođe koja nas je zvala tri ili četiri puta zbog petla koji ju je budio u 5.00. Rekla nam je da uradimo nešto.

Zvaničnici su se dali u akciju - međutim, ono što su uradili nije ispunulo nadanja turista - napravili su plakat na kojem su urbanim ljudima poručili da "preuzmu sve rizike" ruralnog života.

"Ovde imamo crkvena zvona koja se čuju non stop, petlove koji kukuriču rano ujutru i krda stoke koje žive u blizini. Ponekad se čuju zvonca koja nose oko vrata. Ako ne možete da podnesete ovo, niste na pravom mestu", piše na plakatu.

Cilj svega je da se spoji jaz između urbanog i ruralnog života, rekao je Ramon Kanal za TV Antena 3.

"Ljudi moraju da shvate da se mleko ne pravi u kartonima, dolazi od krava, koje morate da hranite i održavate", rekao je.

Ideja o plakatima namenjenim urbanim stanovnicima došla je iz sela sa juga Francuske, naveo je zamenik predsednika opštine Luis Sančez.

Pre oko dve godine, selo Sen Andre de Valbornj, u kojem živi oko 400 stanovnika, pobunilo se protiv razdražljivih urbanih osoba koje su "upozoravali" na crkvena zvona, krave i petlove.

U Ribadeselji, gde živi 5.700 ljudi, broj onih koji se žale se sveo na mali broj turista, dodao je Sančez, međutim predstavnici sela su iskoristili priliku da stave do znanja da stoje čvrsto pri stavu.

"Čuti petla noću je normalno. Ukoliko dođete u ruralni hotel, morate da budete spremni na to da tako izgleda dan u selima", objasnio je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vodič kroz zemlju kedrova i turističko otkrovenje - Liban
Bejrut, Liban

Reportaža

04.08.2021. 02:37

Vodič kroz zemlju kedrova i turističko otkrovenje - Liban

Iako je za većinu prva asocijacija za Bejrut - rat, a za Liban - dobra hrana (s obzirom na to da spada u pet najpopularnijih nacionalnih kuhinja sveta), oni su mnogo više od toga. Nakon 10 dana u toj neverovatnoj zemlji, osećala sam se kao "svoj na svome“, a kada pročitate ovaj tekst sigurna sam da ćete i vi jedva čekati da se lično uverite u sve lepote ove zemlje i naroda koji nam je toliko sličan. Liban je sjajna destinacija za zaljubljenike u prirodu, kao i istraživače arheoloških nalazišta, ljubitelje vina, gurmane, poklonike noćnog provoda, avanturiste, a u zimskom periodu čak i za skijaše.
Foto Video
Close
Vremenska prognoza
mist
0°C
28.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve