Život
21.05.2022. 22:15
R. E.

Trg slobode

Novosadski maturanti plesom poslali snažnu poruku (FOTO)

NOVOSADSKI MATURANTI PLESALI NA TRGU SLOBODE
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN GOJIC

Maturanati novosadskih srednjih škola u petak su učestvovali na šesnaestoj po redu manifestaciji "European Quadrille Dance Festival".

Na Trgu slobode oni su prvo plesali uz zvuke operete "Slepi miš" Johana Štrausa, a završili su užičkim kolom.

Aktivisti iz Udruzenja protiv dijabetesa Grada Novog Sada podelili su 2.000 postera sa natpisom 'Stop dijabetes - Novi Sad' i tako poslali poruku podrske svima koji žive sa ovim oboljenjem.

Manifestaciju organizuje plesni klub "Bolero" uz podršku Grada Novog Sada, a koordinatorka manifestacije Drinka Kecman objasnila je da svi maturanti plešu istu koreografiju, uz muziku Johana Štrausa "Slepi miš", a muzika se emituje preko satelitskog radija i svi evropski gradovi plešu u isto vreme tačno u podne.

Manifestacija "European Quadrille Dance Festival" ili Maturantski ples, u Srbiji je počela da se održava 2005. godine, a prvi grad koji se pridružio ovom projektu Plesnog Saveza Slovenije bio je grad Kraljevo, najvećom zaslugom njihovog bratskog grada Maribora. Posle Kraljeva priključio se i Niš, Jagodina, Zrenjanin, Beograd, Novi Sad, Pančevo i drugi gradovi i opštine, piše portal 021.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve