Život
23.04.2019. 19:51
N. G/Upworthy

Ovo je dokaz da devojčice ne moraju da nose roze haljinice

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Devojčice često dobijaju ili/ili poruke. Ili si devojčica ili si dečak. Treba da nosiš svetlucave, roze, šljokičave haljinice i igraš se samo sa lutkama. Kao da su kamioni, automobili i fudbalska lopta neprimereni za jednu devojčicu.

Da to tako ne mora da bude, dokazala je fotografkinja iz Alabame Heder Mičel koja je na Facebook stranici HPM Couture Imagery objavila seriju slika pod nazivom "Zato što sve možete da uradite". Za samo nekoliko dana fotografije devojčica u haljinicama, ali i sportskoj opremi, podeljene su više od 175.000 puta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Facebook

Heder Mičel je za "Upworthy" objasnila kako je došla na ideju da napravi ovu seriju slika.
"Moja najmlađa ćerka ima osam godina i ove godine je prvi put pokušala da igra softball. Bili smo na treningu pre nekoliko nedelja i razgovarala sam sa drugim mama. Rekla sam im da se nadam da je Pejsli zavolela tu igru, jer je atletski tip. Jedna od mama mi je rekla da nije atletičarka, već da je devojčica", navela je Mičelova.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Facebook

Ona dodaje da te noći nakon razgovora sa roditeljima, nije mogla da spava:
"Pitala sam se:" Zašto mora da bira?". Ja sam igrala svaki sport u školi i nosila ruž na svakoj utakmici. Tako smo sutradan otišli i snimili fotografije", kaže Mičelova, dodajući da je fotografisanje trajalo samo tri minuta:
"Nakon što sam objavila ćerkine fotografije na njenoj Facebook stranici, dobila sam zahteve i od drugih roditelja koji su želeli da snimim i njihovu decu."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Facebook

Autorka zanimljivih fotografija napominje da su je njeni roditelji naučili da kad poraste može da bude šta god poželi. Međutim, kako kaže, nije znala da drugi nisu imali tu sreću izbora kao ona.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Facebook

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve