Život
16.05.2022. 23:15
Promo

Takmičenje

Ovo su najbolji mladi poslastičari u Srbiji

Torta
Izvor: Shutterstock

Poslastičarstvo kao profesija dokaz je da tradicija i umetnost ne mogu jedno bez drugog. Ukus i izgled poslastice od podjednake su važnosti za postizanje uspeha, ali bez ljubavi prema zanatu, isti nije ostvarljiv.

Kompanija Dijamant, prepoznata od potrošača, između ostalog, zbog svog društveno odgovornog poslovanja, već četvrtu godinu za redom realizuje projekat “Mladi poslastičar”, koji mladim ljudima širom Srbije pruža priliku da prikažu svoje umeće.

Edukacija i motivacija budućih mladih poslastičara osnovni su ciljevi ovog projekta, koji se u prvoj fazi sastojao od praktičnih radionica vođenih od strane jednog od najboljih domaćih poslastičara Zdravka Gavrilovića.

Na finalnom takmičenju, koje je održano u Beogradu, 15 najboljih učenika iz različitih delova Srbije imalo je priliku da se takmiči za titulu najboljeg Mladog poslastičara u Srbiji. Ovogodišnji učesnici su Ekonomsko-trgovinska škola "Jovan Trajković“ iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinska škola "Paja Marganović“ iz Pančeva, Ugostiteljsko-turistička škola iz Niša i Beograda kao i Trgovinsko-ugostiteljska škola iz Leskovca.

Tom prilikom, Ana Dabović, Junior brend menadžer u kompaniji Dijamant, izjavila da "takmičenje 'Mladi poslastičar' svima u kompaniji daje dodatni podstrek za ulaganje u nove generacije poslastičara i promociju poslastičarstva, dodavši da ovaj zanat ne poznaje vremenske granice i da kompanija Dijamant ulaže veliki napor da opstane.

Svojim umetničkim delima mladi poslastičari  stavili su Zdravka na "slatke muke“, a odluke koje su presudile pobednika takmičenja u Beogradu, donete su isključivo na osnovu sitnih detalja.

Titulu najboljeg poslastičara ponela je Milica Menićanin iz Beograda koja je tom prilikom osvojila novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara. Učenici koji su zauzeli drugo i treće mesto su Đurđina Hadžić iz Pančeva i Kristina Radović iz Beograda, kojima je kompanija Dijamant obezbedila nagrade koje će im biti od pomoći  u daljem razvoju poslastičarskih veština.

Ovim povodom prvoplasirana Milica izjavila je da je projekat "Mladi poslastičar“ za nju bilo neprocenjivo iskustvo uz pomoć kog je stekla nova praktična znanja, dodatnu sigurnost u izradi poslastica  kao i samom unapređenju sopstvenih veština koji će joj koristiti za dalje profesionalno usavršavanje.

Kao i prethodnih, i ova godina pokazala je da  poslastičarstvo ima veliki broj talentovanih učenika koji su spremni da svoju kreativnost iskažu na najslađi način i da će Dijamant biti podrška koja će im pomoći u postizanju novih uspeha. Kompanija će nastaviti da ulaže u zanat koji zaslužuje posebnu pažnju i koji nas uči da su sitni detalji i ljubav ono po čemu ostajemo upamćeni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve