Život
11.06.2021. 09:52
Tanjug

Džonson i Džonson

Produžen rok trajanja vakcina

vakcine protiv koronavirusa
Izvor: PAP / MACIEJ KULCZYNSKI

Kompanija Džonson i Džonson saopštila je da su američka regulatorna tela za dodatnih šest nedelja produžila rok upotrebe za milione doza njene vakcine protiv kovida 19.

Kompanija je navela da je američka Uprava za hranu i lekove (FDA) odobrila duži rok trajanja za njihovu vakcinu, nakon što su državni zvaničnici nedavno upozorili da će mnogim neiskorišćenim dozama prvobitni tromesečni rok trajanja isteći krajem juna, prenosi AP.

Produženje dolazi u trenutku kada stopa novih vakcinacija u SAD i dalje opada, a u zemlji je prošle nedelje primenjeno oko 800.000 vakcina dnevno, što je manje od skoro dva miliona, koliko je taj broj iznosio pre dva meseca.

Cilj administracije predsednika Bajdena je da se 70 odsto odraslih građana bar delimično vakciniše do 4. jula, a do sada je oko 64 odsto Amerikanaca starijih od 18 godina primilo najmanje jednu dozu, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Danska izbacila "Džonson i Džonson" iz programa vakcinacije
vakcine protiv koronavirusa

Čeka se obrazloženje

03.05.2021. 16:08

Danska izbacila "Džonson i Džonson" iz programa vakcinacije

Danska je odlučila da ne uključi vakcinu protiv korona virusa, koju je razvila kompanija "Džonson i Džonson", u svoj program vakcinacije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
29.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve