Život
17.09.2023. 13:03
Promo

Da li vam se sviđa?

Čuveni teren KK Partizana na Kališu postao neprepoznatljiv

1
Izvor: Promo/Ivan Mojsilović

Nacionalni pobednici Red Bull Half Court turnira u basketu 3x3 sa pet kontinenata, takmiče se na velikom Svetskom finalu u Beogradu 16. i 17. septembra.

Do finala se nadmetalo skoro 15.000 basketaša iz 25 zemalja, a najbolji timovi dolaze ovog vikenda u Beograd da se bore za titulu svetskog pobednika.

Događaj se odigra na čuvenim terenima KK Partizan na Kalemegdanu, a da bi doživljaj igračima i publici bio potpun, specijalno za ovo takmičenje tereni su doživeli transformaciju po dizajnu dvojca Braća Burazeri – Nikole i Nenada Radojčića.

Za ovu priliku kompanija Mapei, sponzor događaja, je obezbedila posebne akrilne boje koje su oživele kreativnu viziju dizajnera iz Beograda.

1
Izvor: Promo/Ivan Mojsilović

Čuveni tereni na Kalemegdanu su dizajnerima bili posebna inspiracija za rad: "Ako se malo bolje zagledate, na terenu ćete pronaći inicijale Beograda, odnosno ćirilično B, G i D, kao i elemente grada, Novog Beograda, odakle mi potičemo i Kalemegdana, gde se nalazi ovaj teren”, objasnio je Nikola Radojčić. 

1
Izvor: Promo/Ivan Mojsilović

Kao zvanična podloga svetskog finala u Beogradu je implementiran MAPECOAT TNS RACETRACK, brzovezujući troslojni sistem na bazi akrilnih smola za dekorativnu i zaštitnu obradu asfaltnih i betonskih površina. Tereni na Kalemegdanu sada imaju novu podlogu koja je otporna na atmosferske uticaje, visoko otporna na habanje, bezbedna za sportiste, jer sprečava proklizavanje prilikom dinamičnih promena pravca kretanja i ima odlične performanse za odskok lopte.

1
Izvor: Promo/Ivan Mojsilović

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo koliko novca će od Srbije dobiti košarkaši i basketaši
vlada srbije

Odluka Vlade

12.09.2023. 14:12

Evo koliko novca će od Srbije dobiti košarkaši i basketaši

Košarkaški reprezentativci Srbije i selektor Svetislav Pešić dobiće novčanu nagradu za osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, saopšteno je posle sednice Vlade Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve