Život
08.11.2022. 19:05
R.E.

Austrija

Skijanje i štednja struje - kako to spojiti?

skijanje
Izvor: Shutterstock

Skijanje je, naravno, zimski sport. Mnogi skijaši, međutim, uživaju u komforu grejanih sedišta brzih liftova i piću pod grejalicom. Ove sezone, u bavarskom skijaškom centru Cugšpice (Zugspitze), štednja diktira asketizam.

Operater je, naime, u ponedeljak saopštio da namerava da štedi energiju i biće: manje veštačkog snega, padine noću neće biti osvetljene, neće biti grejanja u baštama restorana i kafića, a liftovi će pri smanjenom prometu voziti sporije nego inače, pišr dpa.

Pri lošem vremenu i radnim danima, liftovi će ići čak upola sporije nego što mogu, odosno kako idu kada je gužva.

Na padinama Cugšpica, sa 2.963 metara najvišeg vrha Nemačke, sezona počinje 2. decembra - prema običaju, pre nego na bilo kom drugom skijalištu u zemlji.

To ipak zavisi od snega - a izgleda da ga neće biti dovoljno, ne samo jer će biti osnežavanja. Snežna podloga se prošlog, izuzetno toplog leta neobično visoko povukla i veliki delovi pista su delimično potpuno ogoljeni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je skijanje idealan trening
Skijanje

Najzahtevniji sport

01.02.2022. 11:11

Zašto je skijanje idealan trening

Za sve koji vode zdrav i aktivan život, sportske aktivnosti različitog tipa su svakodnevica. Bavljenje sportom podstiče nas da se osećamo zdravo i zadovoljno, utiče na naše samopouzdanje, i iznad svega održava formu i dobar izgled.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve