Život
09.06.2021. 20:04
R.E.

Sada možemo i u Francusku

Šta nam je sve potrebno za ulazak u zemlju Gala

Francuska, Pariz, Ajfelov toranj
Izvor: Shutterstock

Spisku zemalja u koje državljani Srbije mogu da uđu pridružila se i Francuska, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Kako se navodi na sajtu, državljani Srbije mogu da uđu u Francusku pod uslovom da su revakcinisani jednom od vakcina koje je odobrila Evropska agencija za lekove, najmanje dve nedelje pre putovanja, a radi se vakcinama kompanija Fajzer, Moderna i AstraZeneka. Oni koji su primili Džonson i Džonson, mogu da đu u Francusku četiri nedelje nakon revakcinacije. 

Uz to potreban je i negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

Putnici koji nisu vakcinisani, odnosno revakcinisani jednom od vakcina odobrenih u EU, moraće uz negativan PCR ili antigenski test da prilože i jedan od sledećih dokaza:

dokaz o regulisanom boravku u Francuskoj ili nekoj od zemalja EU

- dokaz da su nosioci studentske ili vize za duži boravak

- dokaz da su zdravstveni radnici ili istraživači koji u Francusku dolaze radi obavljanja svoje profesije.

Među dokazima koje bi trebalo da prilože je da su zaposleni u sektoru transporta (pomorci, vozači kamiona),  dokaz da su nosioci diplomatskih ili službenih pasoša, dokaz da njihovo putovanje podrazumeva tranzit preko jednog od aerodroma u Francuskoj do 24 časa.

Nevakcinisani putnici koji dolaze iz Srbije i drugih "narandžastih" zemalja mogu biti podvrgnuti nasumičnom antigenskom testu pri ulasku u zemlju i biće im određena mera samoizolacije u trajanju od sedam dana, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Španija odredila uslove za dolazak turista
Aerodrom

Konačno otvaranje

07.06.2021. 15:15

Španija odredila uslove za dolazak turista

Španija ponovo otvara svoje granice za putnike vakcinisane protiv koronavirusa, koji dolaze iz EU, trećih zemalja ili zemalja povezanih Šengenom, nadajući se da će na taj način oživeti svoj turistički sektor.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
13.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve