Život
07.08.2021. 08:40
R.E.

Branislav Tiodorović

Vakcinacija dece u Srbiji ostaje samo kao preporučena mera?

vakcina, vakcinacija, deca
Izvor: Shutterstock

Epidemilog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović smatra da se neće uvoditi obavezna vakcinacija dece, već da će to ostati kao preporučena mera.

"Mislim da je vrlo važno da kod prosvetnih radnika i ljudi koji rade sa decom bilo kog nivoa - postići što veći procenat vakcinisanih. S druge strane, ipak, lokalno sagledavamo. Znam da ima protivljenja lokalnom sagledavanju", rekao je Tiodorović za RTS.

On je objasnio da nije isto kad je deo populacije veoma dobro zaštićen u nekim gradovima, gde je prešao 50 odsto, pa i 70 odsto punoletne populacije, a ima i mesta gde je vakcinisano 12 do 15 odsto građana.

Što se tiče dece do četvrtog razreda, Tiodorović kaže da će, kao i prošle školske godine, moći da idu u školu.

Prema njegovim rečima, regularna nastava je potreba i u srednjoj školi i na fakultetima, a gde se pojavi veći broj pozitivnih moraće da se primenjuju pravila iz ranijeg perioda – odeljenja će biti smanjena, a onlajn nastava će se uvoditi gde je neophodno.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đacima dostupan školski E-kalendar
kalendar

Dodatna olakšica

19.07.2021. 13:54

Đacima dostupan školski E-kalendar

Od danas na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice dostupan je E-kalendar, na kome će korisnici moći da vide prikaz radnih i neradnih dana, kada su državni i verski praznici, početak i kraj polugodišta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
28.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve