Život
25.12.2021. 16:35
Tanjug

Šta to Beograd dobija

Važna novost za sve Beograđane

Bicikl
Izvor: Shutterstock

Beograđani će po prvi put dobiti sistem javnih bicikala, vrednost koncesije je oko pet miliona evra, a rok trajanja koncesije 15 godina, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Gradonačelnik je rekao da je tu odluku usvojila Skupština Grada Beograda.

"Beograđani će dobiti 150 stanica za javne bicikle, na kojima će biti omogućeno iznajmljivanje i parkiranje bicikala. To će znatno rasteretiti druge vidove javnog gradskog prevoza putnika. Sistem javnih bicikala je deo važnog segmenta transportnog sistema koji promoviše zdraviji život, čistiji vazduh, bezbednije ulice, poboljšanu pristupačnost", rekao Radojičić, a prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, strateški ciljevi Beograda orijentisani su ka razvoju pešačko-biciklističkog saobraćaja.

 

"Trenutno u Beogradu ima 103 kilometra uređenih biciklističkih staza, a planirana je izgradnja još oko 500 kilometara biciklističke infrastrukture u narednih deset godina. Veći broj javnih bicikala i javnih stanica će biti dodatni motiv da budemo još brži kada je reč o izgradnji staza. Ova odluka će doprineti povećanju kvaliteta života građana Beograda i pokazati da pešaci i biciklisti moraju imati prednost u odnosu na druge vidove javnog prevoza u Beogradu", zaključio je Radojičić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Jevrejska zajednica je dragulj Beograda"
BEOGRAD JEVREJI JUBILEJ

Veliki jubilej

22.12.2021. 12:05

"Jevrejska zajednica je dragulj Beograda"

"Jevrejska zajednica je dragulj Beograda i ponosni smo na doprinos jevrejske zajednice razvoju našeg društva", izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, na svečanoj akademiji u Starom dvoru organizovanoj povodom obeležavanja velikog jubileja - 500 godina postojanja Jevrejske opštine u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
16°C
02.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve