Život
13.04.2018. 13:10
R:E/ luxlife.rs

(VIDEO) KOH RONG: Najlepše ostrvo Kambodže

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Čar ovog ostrva leži upravo u njegovoj nedovoljnoj turističkoj eksploataciji i istraženosti. Trenutno se na ovom ostrvu nalaze 4 omanja sela (Koh Touch, Prek Svay, Daem Thkov i Sok San) koja su dom jedinstvenim kućicama i bungalovima koji su uglavnom u posedu stranih najmodavaca.

Ukoliko se pitate gde su snimane epizode američkog Surviver rijalitija - sezone 31 i 32 snimane su upravo na ovom ostrvu.

Ako ikada posetite ovo ostrvo, steći ćete utisak da njegov veći deo posedujete samo za sebe. Buđenje na ovom ostrvu je doživljaj koji je nemoguće autentično opisati. Stičete utisak kao da se budite u raju. Duge peščane plaže, ribe, korali, džungla oko vas i saobraćaj kojeg gotovo da nema - čine ga jedinstvenom turističkom destinacijom. Na većem delu ostrva nema struje, već samo generator koji vam obezbeđuje struju od 6 sati pa do 11 uveče. Ne tugujte, jer i to ima svojih čari. Ovde dolaze urbani Robinzoni željni resetovanja od stresnog života. Uživajte u sunčanju pod rojevima zvezda koje krase noćno nebo i kreiraju magiju.

Takođe, ovde se može videti jedan od retkih prirodnih fenomena – svetlucanje planktona u vodi, pa more deluje kao da ste prosuli zvezde po njegovoj površini. Ipak važna napomena je da ne krećete na noćno kupanje s planktonima. Ipak se nalazite u tropskom okruženju gde su velike raže, meduze i druge tropske ribe domaće stanovništvo, pa iz tog razloga nemojte rizikovati.

Ovde ne postoje asfaltirani putevi već samo utabane staze, a bukvalno svako jutro možete licitirati koju napuštenu plažu tog dana morate posetiti. Do najlepših plaža stiže se naravno samo brodom ili čamcem. Većina stanovništva se bavi ribolovom pa su riblji specijaliteti ovde prava stvar. Ukoliko tragate za živopisnom i vibrantnom party destinacijom gde ćete odsesti, onda je glavna turistička lokacija za vas plaža Koh Touch. Ova plaža se nalazi u blizini luke gde silazite sa trajekta i poseduje načičkane živopisne kućice, barove i noćne klubove. Čekaju vas zabava na plaži uz muziku i ples do jutarnjih sati.

Da se razumemo, ovo su smeštajni kapaciteti namenjeni uglavnom mlađoj populaciji, dok su idealne lokacije za one koji bi nešto luksuzniju varijantu Happy Elephant rizort i Island Palace koji se sastoji od drvenih sojenica, ili Pura Vita. Iako je boravak na ovom ostrvu luksuz sam po sebi, za one koji ga se ne mogu odreći i na ovakvim sakralnim mestima, naš predlog je da posete Sok San Beach Resort, Koh Rong Resort, The Royal Sands, Longset Resort, ili Song Saa resort.

Ako još uvek niste smislili koje je sledeće mesto za kreiranje vaših uspomena, onda je Koh Rong dobar izbor.

https://www.youtube.com/watch?v=zTzXW6QDWxE

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve