Život
24.10.2023. 21:20
Beta

Originalno

Kako naterati mlade da više jedu krompir (VIDEO)

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Flamanski centar za marketing u poljoprivredi i ribarstu (VLAM) je u želji da podstakne mlade da jedu više krompira pokrenuo kampanju, za koju je belgijski di-džej i influenser Mihael Amani napravio tehno pesmu i video spot.

Cilj kampanje "Krompir: pripremite se da budete iznenađeni. Omiljen u Evropi od 1536. godine" je da razbije zablude mladih o krompiru i da podstakne mlade od 18 do 34 godine da ga jedu, prenela je belgijska novinska agencija Belga.

"Receptima želimo da pokažemo da su mogućnosti za kuvanje s krompirom beskrajne. Ovaj inspirativni pristup će ove jeseni biti dopunjen atraktivnom kampanjom 'Patat tehno'", saopštio je VLAM.
 

muzičkom videu, uz tehno zvuke, prikazani su načini pripremanja i raznovrsnost belgijskog krompira.

Belgija je jedan je od najvećih izvoznika krompira u svetu, uključujući smrznuti pomfrit. U zemlje širom sveta 2022. godine izvezeno je 3,4 milion tona smrznutih proizvoda od krompira.

Na početku pandemije kovida 19 belgijski proizvođači krompira su apelovali da pomfrit bude bar dva puta nedeljno na stolu zbog tadapnjeg velikog pada potrošnje tog povrća.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mladima marihuana više nije prvi kontakt sa drogom
depresija, tuga, zavisnost

Poručili lekari

19.10.2023. 13:00

Mladima marihuana više nije prvi kontakt sa drogom

Marihuana više nije glavna supstanca kojom mladi započinju zavisnost; sada je to češće lekovi za smirenje ili anksiolitici, kaže Dragan Vukadinović, načelnik Odeljenja za narkomaniju u Specijalnoj bolnici "Gornja Toponica".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve