Život
05.08.2022. 16:20
R. E. / DPA

Predstavljen i novi logo

Vraća se Oktoberfest, posle tri godine pauze

Pivo
Izvor: Shutterstock

Pred prvi festival na Minhenskoj Poljani posle tri godine, organizatori su predstavili novi logo i naglasili da ne strahuju od otkazivanja i kritika zbog utroška deficitarne energije.

Logo je zaštićen ne u interesu profita, nego u interesu zaštite festivala, rekao je šef organizacije i ekonomski savetnik Klemens Baumgertner. 

"Novi logo je, rekao bih, prekretnica za Oktoberfest," rekao je Baumgertner novinarima u četvrtak.
 

Od sredine avgusta na onlajn prodavnici internetu pojaviće se tradicionalne bavarske kožne pantalone, takozvane lederhozne, jakne, rančevi, daske za serviranje i zimske kape, sve sa novom oznakom, piše DPA.

Cilj je, rekao je Baumgertner, "nežno razvijanje brenda" i jasan signal onima koji to zloupotrebljavaju. "Tome je došao kraj."

Najveći festival na svetu biće održan od 17. septembra do 3. oktobra, bez pandemijskih mera.

Iz predostrožnosti, međutim, grad ugovorno prebacuje ekonomski rizik eventualnog otkazivanja na gostioničare, zabavljače i trgovce na pijaci. Ako festival ipak otpadne, trošak neće pokrivati grad i poreski obveznici.

Festival neće pogoršati ni energetsku krizu, dodao je Baumgertner. Naime, Oktoberfest u potrošnji struje i gasa u Minhenu učestvuje sa 0,6, odnosno 0,1 promila.

"Niti će Oktoberfest u Minhenu ugasiti svetla, niti će bilo ko morati da se smrzava zbog Oktoberfesta," rekao je Baumgartner.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oktoberfest: Cene jače od mamurluka
Pivo

Sve je poskupelo

03.06.2022. 10:59

Oktoberfest: Cene jače od mamurluka

Sve, pa i pivo poskupljuje zbog inflacije kakve u Nemačkoj nije bilo decenijama. Litarska krigla će na Oktoberfestu koštati između 12,60 i 13,80 evra, saopštio je grad Minhen.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve