Život
07.02.2020. 19:00
Marko R. Petrović

VREME KIBORGA: Kakve su posledice četvrte industrijske revolucije?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Da se gotovo polovina građana Srbije prethodnih meseci nije gušila u PM česticama i drugim nusproduktima sagorevanja, pitanje zaštite životne sredine verovatno još ne bi na ovim prostorima postalo tema o kojoj, kao i o fudbalu, svako ima svoje mišljenje. No, to je dobro jer na taj način bar delimično hvatamo svetske i evropske tokove gde su ekologija i klimatske promene jedna od glavnih tema.

Druga velika briga koja muči pre svega razvijeni zapadni svet jeste kontrola razvoja i upotrebe IT tehnologija. Jer četvrta industrijska revolucija, koju karakterišu upravo digitalna transformacija, veštačka inteligencija, nanotehnologija, mogla bi, ako već i nije, da se otrgne kontroli.

U Srbiji, doduše, većina ljudi ovu revoluciju doživljava preko najpopularnijih društvenih mreža, ne razmišljajući previše o mogućim posledicama i čemu se sve potencijalno izlažu.

Kolika opasnost preti na internetu i društvenim mrežama, koliko smo spremni za četvrtu industrijsku revoluciju i u kom pravcu ide tehnologija, čitajte u novom broju Ekspresa koji je već na kioscima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve