Život
18.07.2021. 09:46
Promo

"Slatka" vest

Zašto je baš nedelja idealan dan za sladoled?

sladoled
Izvor: Shutterstock

Pravim ljubiteljima slatkiša svaki dan je dan za sladoled. Ali, u nedelji ima nešto posebno zbog čega se u sladoledu uživa malo više, a najviše se uživa u trećij nedelji jula, i to već 37 godina. Da li znate zašto?

Nekadašnji predsednik Amerike Ronald Regan je davne 1984. godine nedelju u trećoj nedelji jula, proglasio Svetskim danom sladoleda i odao počast poslastici za koju se veruje da datira još iz vremena Persijskog carstva 500 p.n.e.

Sladoled je bez sumnje najsavršeniji dezert, a to najbolje znaju u kompanija Frikom čija ponuda je godinama unazad bogata očaravajućim ukusima. Bilo da ste ljubitelj korneta ili štapića, sendviča ili čašica, čak i torti, Frikom je tu da sa vama proslavi Svetski sana sladoleda.

Potpuno zadovoljstvo u svakom zalogaju i neodoljive poslastice su nešto po čemu je Frikom postao omiljeni brend svih generacija. Uz njihove sladolede, ostvaruje se eksplozija dobro poznatih ukusa čija tajna se krije u jednostavnosti koja pomaže da stvaramo uspomene koje se nikada ne zaboravljaju... 

Svako ima svog omiljenog prodavca sladoleda kojeg pamti iz detinjstva kada se vreme provodilo u parku sa drugarima, onog kog ste uvek posećivali na pauzi između časova ili onog koji je deo svake letnje šetnje Knez Mihailovom ulicom, a nikako ne bismo smeli da izostavimo i onog koji vam je pomogao da pridobijete srce neke voljene osobe na jedinstven način.

Prodavci sladoleda su ponos Frikom porodice, oni su deo kulture koja godinama stvara uspomene i koja svakodnevno neguje one najvažnije vrednosti svakog čoveka. Zbog toga je kompanija Frikom odlučila da ove godine nagradi svoje ulične prodavce koji nam iz dana u dan iskazuju male znake pažnje i ljubavi i koji tiho, ali značajno ispisuju istoriju sladoleda.

Pogledajte:

Ko vama ume da ulepša dan i sa kim je sladoled uvek slađi? Zahvalite mu se već danas i proslavite sa njim Svetski dan sladoleda.

Hvala se ne podrazumeva, hvala odjekuje u malim znacima pažnje.

Srećan Dan sladoleda želi vam vaš Frikom!

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako namirnice koje jedemo utiču na životnu sredinu
kupovina, hrana

Kupujte odgovorno

15.07.2021. 08:00

Kako namirnice koje jedemo utiču na životnu sredinu

Sa razvojem naše svesti o zdravoj ishrani, dolazi i upliv različitih svetskih trendova u vei sa tim, koji su postali sve dostupniji zahvaljujući globalizaciji. Ipak, ovi trendovi sa sobom nose i određene posledice po životnu sredinu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
25.07.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve