Biznis
27.05.2023. 21:35
R.E.

I on se plaši?

Bil Gejts o veštačkoj inteligenciji: "Može da sahrani 'Gugl' i 'Amazon'“

bil gejts
Izvor: Shutterstock

Suosnivač korporacije "Majkrosoft“ Bil Gejts smatra da su dva giganta velike tehnologije podjednako podložna lošoj strani veštačke inteligencije kao i potencijalno milioni radnika koje bi tehnologija mogla da izmesti i ostavi bez posla.

U razgovoru u ponedeljak na događaju koji su organizovali "Goldman Saks“ i "SV Angel“, Gejts je predvideo da bi trka da se stvori vrhunski AI agent za pretraživače i sajtove za kupovinu na internetu mogao da ostavi "Gugl“ i "Amazon“ daleko iza sebe u prašini.

"Nikada više nećete ići na sajt za pretraživanje“, rekao je. "Nikada više nećete ući na ’Amazonov’ sajt.“

"Ko god da osvoji trku za stvaranje ličnog agenta, biće to velika stvar“, dodao je Gejts.

Naravno, odgovor na pitanje ko će prvi uspeti u tom zadatku i dalje može samo da se nagađa, ali je Gejts dodao da bi to mogla biti neka manja startap kopanija, a ne "Majkrosoft“.

"Bio bih razočaran da ’Majkrosoft’ ne uspe u tome, ali sam impresioniran sa nekoliko startapa, uključujući ’Inflection’“, rekao je on.

"Majkrosoft“ već uvlači "OpenAI“-jev "ChatGPT“ u svoje druge proizvode, poput "Bing“ pretraživača, "Vindouz“ operativnih sistema do "Azure“ cloud usluga i aplikacija za pomoć u produktivnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko će regulisati veštačku inteligenciju?
Veštačka inteligencija, tehnologija

Traži se rešenje

22.05.2023. 13:21

Ko će regulisati veštačku inteligenciju?

Činilo se da su američki senatori i tehnološki rukovodioci bili otvoreni za regulisanje eksplodirajućeg polja veštačke inteligencije, ali nakon što Kongres nije uspeo da reaguje nakon što mu se pružilo više mogućnosti da zauzda tu tehnologiju, postaje jasno da se to možda nikada neće ni dogoditi.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
24°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve