Biznis
06.10.2021. 17:05
Tanjug

Google

Brži internet stiže i u Afriku

Afrika
Izvor: Shutterstock

Američka kompanija Google planira da u Africi uloži milijardu dolara u narednih pet godina kako bi osigurala pristup brzom i jeftinijem internetu.

"Uzbuđen sam danas što ponovo potvrđujem našu posvećenost kontinentu kroz ulaganje od milijardu dolara tokom pet godina kako bismo podržali digitalnu transformaciju Afrike radi ispunjavanja niza inicijativa, od poboljšanja konektivnosti do pokretanja investicija", rekao je Sundar Pičcai, izvršni direktor Googlea i "Alfabeta", a prenosi agencija Rojters.

Google će takođe pomoći startapove kako bi podržao digitalnu transformaciju kontinenta, saopštila je ta kompanija.

To je objavljeno na virtuelnom događaju Afričkog investicionog fonda, preko kojeg će Google uložiti 50 miliona dolara u startapove.

U saradnji sa neprofitnom organizacijom "Kiva", Google će takođe obezbediti zajmove sa niskim kamatama u iznosu od 10 miliona dolara kako bi pomogao malim preduzećima i preduzetnicima u Gani, Keniji, Nigeriji i Južnoafričkoj Republici da prebrode ekonomske teškoće koje je prouzrokovao Covid-19.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Majkrosoft predstavio Windows 11
Majkrosoft

Redizajniran

05.10.2021. 09:28

Majkrosoft predstavio Windows 11

Najnovija verzija Majkrosoftovog kompjuterskog operativnog sistema Windows 11 od danas je dostupna i mogu je besplatno preuzeti svi korisnici Windowsa 10.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve