Biznis
17.01.2023. 19:05
R.E.

Nova pravila "igre"

"Epl“ ima velike planove

epl, apple
Izvor: Shutterstock

"Epl“ ima očiglednu želju da proizvodnju više svojih komponenti preseli unutar kompanije, što može promeniti igru za njihove glavne dobavljače, ali ne nabolje.

Tehnološki gigant želi da se bavi ne samo čipovima, već i ekranima sopstvene proizvodnje. To bi omogućilo da se više ne oslanja na druge kompanije i da ima veću kontrolu nad sopstvenim lancem snabdevanja.

Tehnološki gigant planira da počne da koristi sopstvene displeje u svojim uređajima od 2024. godine, počevši od ekrana svojih pametnih satova, piše "Blumberg“.

Ovaj potez će verovatno uticati na "Samsung“ i LG, koji obezbeđuju ekrane za uređaje kompanije "Epl“.

Ova vest je došla nakon što je "Epl“ objavio da će kompanija sama početi da proizvodi komponente čipova za svoje uređaje.

Takođe, naveli su da planiraju da zamene dosadašnje "Boradcom“ čipove, novijim i boljim "Qualcomm“ čipovima krajem 2024. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je Apple smanjio proizvodnju tableta?
Apple logo

Proizvodnja prepolovljena

02.11.2021. 11:05

Zašto je Apple smanjio proizvodnju tableta?

Kompanija Apple je smanjila proizvodnju iPad tableta preusmeravajući veću količinu komponenti u proizvodnju iPhone 13, što je znak da globalna kriza sa snabdevanjem čipovima pogađa ovog proizvođača gedžeta jače nego što se ranije smatralo, piše japanski list Nikei.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve