Biznis
17.08.2021. 11:45
Tanjug

Znaju da uživaju

Gde putuju Italijani kada su na odmoru i koliko novca troše

Italija
Izvor: ANSA / Jessica Pasqualon

Više od 13 miliona Italijana je na godisnjem odmoru u svojoj zemlji i potrošiće oko milijardu i po evra, piše agencija Ansa.

Zbog pandemije Covida-19 i posledica koje je izazvala, Italijani ove godine manje putuju na odmor u inostranstvo, i radije biraju mesta bliže kući.

U hotelima i privatnom smeštaju u primorskim mestima popunjenost kapaciteta je 89 odsto, puna turista su i planinska mesta i ležajevi u kućama koje se bave takozvanim seoskim turizmom, a u termalnim bamnjama je popunjeno 75 odsto kapaciteta.

Predsednik ašocijacije turističkih organizacija Vitorio Mesina tvrdi da je turistička sezona bolja od predviđanja i da se uspešno primenjuje kontrola posedovanja “zelene propusnice”.

"Plašimo se jedino da nam improvizovane zabave i neodobrena skupljanja ne pokvare turističku sezonu", izjavio je Mesina.

Italijanski mediji izveštvaju o jednom takvom okupljanju i zabavi 5.000 mladih iz cele Evrope u mestu Viterbu, pokrajina Lacio.

Događaj, koji nije odobren, sa puno muzike, buke, alkohola i droge, reklamiran je putem društvenih mreža, a učesnici i dalje dolaze.

U obližnjem jezeru utopio se jedan 25 godišnni mladić koji je pijan ušao u vodu i nije izronio, tvrde prijatelji.

Kako piše list "Il Fato kotidijano" meštani Viterba su očajni, a "obični" turisti beže od buke i nereda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto neke turističke agencije u doba korone ovako postupaju?!
Aerodrom, gužva

I Opasno i ponižavajuće

07.08.2021. 17:34

Zašto neke turističke agencije u doba korone ovako postupaju?!

Letovanje bi trebalo da je uživanje od prvog dana do poslednjeg dana, uključujući i samo putovanje do odabranog odredišta. Međutim, agencije u Srbiji se ne trude da svojim putnicima obezbede sve uslove za to, o čemu svedoče scene koje se ovih dana mogu videti na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve