Biznis
14.01.2022. 10:13
Tanjug

Kupio zgradu

Google više nije podstanar

Google
Izvor: Shutterstock

Američki tehnološki gigant Google potrošio je jednu milijardu dolara na kupovinu zgrade u centru Londona u kojoj je trenutno podstanar, saopštila je kompanija.

Google, koji zapošljava 6.400 ljudi u Britaniji, planira da uloži više miliona funti u renoviranje kancelarija u kupljenom kompleksu Central Sent DŽajls, koji se nalazi u blizini Kovent Gardena u centru Londona, prenosi Rojters.

"Imamo privilegiju da radimo u Velikoj Britaniji skoro 20 godina, a kupovina Central Sent DŽajsa odražava našu dalju posvećenost rastu i uspehu zemlje", izjavila je Rut Porat, finansijska direktorka Guglove matične kompanije Alfabet.

Google planira da renovira zgradu kako bi je prilagodio potrebama neposrednog kontakta zaposlenih za timski rad, da obezbedi sobu za virtuelne sastanke, i da napravi radni prostor na otvorenom kako bi se zaposlenima omogućio rad na svežem vazduhu, saopštila je kompanija.

Zgrada je bila u zajedničkom vlasništvu mešovitog preduzeća Ligal&DŽeneral Investment Menadžment Rial Asetsa i kompanije Micubiši Istejt London.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Google, Amazon, Apple i Meta "pod lupom"...
Google, Meta. Apple, Amazon

Nemačka

05.01.2022. 16:05

Google, Amazon, Apple i Meta "pod lupom"...

Nemački antimonopolski regulator je saopštio da ispituje Googleovo korišćenje ličnih podataka i proizvod Google news portal u skladu sa novim ovlašćenjima vezanim za regulisanje rada internet kompanija, a "pod lupom" su i kompanije Amazon, Apple i vlasnika Facebooka, Meta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-1°C
19.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve