Biznis
08.10.2021. 21:30
Tanjug

Odlučeno

Google: Zabrana sadržaja koji negiraju klimatske promene

Google
Izvor: Shutterstock

Kompanija Google će zabraniti objavu digitalnih sadržaja koji promovišu lažne tvrdnje o klimatskim promenama, i nada se da će tako ograničiti prihode onih koji negiraju klimatske promene i zaustaviti širenje dezinformacija na svojim platformama.

Kompanija je objavila na svom blogu da će nova mera biti primenjena i na Youtubeu, koji je prošle nedelje najavio opsežno suzbijanje dezinformacija o vakcinama.

"Sve više naših oglašivača i medijskih partnera obratilo nam se direktno izrazvši zabrinutost zbog sadržaja koji se objavljuju pored njihovih, a promovišu netačne tvrdnje o klimatskim promenama. Oglašivači jednostavno ne žele da se njihovi oglasi prikazuju pored takvog sadržaja", navodi Google, a prenosi agencija AP.

Novim merama će se "zabraniti reklamiranje i monetizacija sadržaja koji je u suprotnosti sa ustanovljenim naučnim konsenzusom o postojanju i uzrocima klimatskih promena", navodi se u Googleovom blogu.

Ograničenja će biti uvedena na sadržaje u kojima se klimatske promene nazivaju obmanom ili u kojima se negira da su emisije gasova sa efektom staklene bašte i ljudske aktivnosti doprinele dugoročnom zagrevanju zemlje.

Iz Googlea su objasnili da će koristiti automatizovane alate i ljude recenzente za sprovođenje nove mere kada ona stupi na snagu u novembru.

Ova kompanija, jedan od dva dominantna igrača u globalnoj industriji digitalnih oglasa, prošle godine je zaradila 147 milijardi dolara prihoda od oglasa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Google mape nude rutu sa najnižom emisijom ugljen-dioksid
Gugl mapa

Uskoro i kod nas

06.10.2021. 15:25

Google mape nude rutu sa najnižom emisijom ugljen-dioksid

Virtuelna platforma Google mape će vozačima ponuditi prikaz rute sa najnižom emisijom ugljen-dioksida za putovanja automobilom, u okviru novih smernica te kompanije koje se odnose na životnu sredinu, piše danas britanski list "Gardijan".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve