Biznis
17.03.2022. 15:21
Beta

Izmenjena Uredba

Gorivo sme i u kanistere, ali ne u sve

gorivo, kanisteri
Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom se omogućava da se gorivo na pumpama, osim u rezervoare vozila, može puniti i u posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.

Na ovaj način omogućeno je, pre svega poljoprivrednicima koji kao sredstva za rad koriste poljoprivredne mašine, da nastave nesmetano obavljanje poslova, navodi se u saopštenju posle sednice Vlade.

Vlada Srbije usvojila je i izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza.

Kako je objašnjeno, odluka je doneta imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova.

Takođe, Vlada je odlučila da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz, doda i rafinisano suncokretovo ulje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poljoprivrednici traže odobrenje za točenje goriva u sve vrste kanistera
Gorivo

"U najkraćem roku"

15.03.2022. 17:05

Poljoprivrednici traže odobrenje za točenje goriva u sve vrste kanistera

Predsednik Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević uputiće Vladi Srbije pismo u kome poljoprivrednici traže da se dozvoli točenje goriva u kanistere svih vrsta, a ne samo u specijalno obeležene.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve