Biznis
21.07.2023. 10:09
Promo

Zaposleni na prvom mestu

Vodeći put ka najpoželjnijem poslodavcu

1
Izvor: Promo/NIS

Da li znate kako se stiže do titule najpoželjnijeg poslodavca? U izazovnim okolnostima koje vladaju na modernom tržištu rada, ovaj odgovor nije nimalo jednostavan. U svakom slučaju, za to su potrebne godine truda i ulaganja u najvredniji resurs koji jedna kompanija ima – u ljude.

Na našem tržištu postoji više istraživanja koja se bave pitanjem ko je najpoželjniji poslodavac i koje su to vrednosti koje zaposleni cene na radnom mestu. Među najznačajnijima je istraživanje "TalentX" koje organizuje specijalizovani portal Poslovi.Infostud. U ovoj anketi učestvuje oko 11.000 ispitanika, a u poslednja dva istraživanja prva na listi bila je kompanija NIS, koja je i jedan od najvećih poslodavaca u našoj zemlji.

1
Izvor: Promo/NIS

U NIS-u navode da iza ovog priznanja stoje velika posvećenost i kontinuirano ulaganje u profesionalno usavršavanje zaposlenih, uz mogućnost rada na izazovnim projektima i savremenoj opremi. Takođe, ističu i da je neophodno da se za zaposlene kreira stimulativno radno okruženje, uz brojne materijalne i nematerijalne benefite. Tako je NIS uveo fleksibilne modele rada, koji zaposlenima pružaju mogućnost rada od kuće, postepenog povratka sa porodiljskog odsustva, prikupljanje i korišćenje prekovremenih radnih sati.

Razvoj ljudskog potencijala je pitanje od univerzalnog značaja, tako da su dostojanstveni rad i ekonomski rast uvršteni među 17 Ciljeva održivog razvoja UN. Plan UN je da se do 2030. godine obezbedi stabilan ekonomski rast u najmanje razvijenim državama, suzbije dečji rad, uveća zaposlenost mladih i spreči diskriminacija zaposlenih po bilo kom osnovu.

U NIS-u navode da svojim aktivnostima doprinose ostvarenju 12 od 17 Ciljeva održivog razvoja UN, a da je među njima i cilj broj 8, koji se odnosi na dostojanstven rad i ekonomski rast. NIS je nedavno pod simboličnim sloganom "Naša održiva zajednica" objavio Izveštaj o održivom razvoju za 2022. godinu, što je 13. uzastopni verifikovani izveštaj ove kompanije.

1
Izvor: Promo/NIS

U tom dokumentu se, između ostalog, navode i napori koje NIS preduzima u oblasti ljudskih resursa. Tako je, na primer, kompanija prošle godine organizovala 3.407 obuka za 4.407 zaposlenih. Za realizaciju obuka u trajanju od 95.879 sati izdvojeno je 234,3 miliona dinara, što je povećanje u iznosu od oko 25 odsto u odnosu na 2021. godinu. 

Ujedno je NIS nastavio da realizuje program zapošljavanja diplomaca i studenata master studija "NIS Energy", dok je data i šansa za praksu zainteresovanim studentima putem programa "NIS Calling". Pored toga, kompanija je nastavila da stipendira najbolje domaće studente, tako da je do sada stipendiju ove kompanije dobilo više od 130 akademaca, od kojih je značajan broj već zaposlen u kompaniji.

U NIS-u navode da će razvoj ljudskih resursa i povećanje zadovoljstva zaposlenih i nadalje biti jedan od prioriteta kompanije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Strani radnici u Srbiji - koliko ih ima i odakle najviše dolaze
Radnici

Sindikat građevinarstva

07.07.2023. 14:00

Strani radnici u Srbiji - koliko ih ima i odakle najviše dolaze

Broj stranih radnika u Srbiji iz godine u godinu raste i veći je od onoga koji pokazuje zvanična statistika, rekao je predsednik Sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskih materijala Saša Torlaković.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve