Biznis
24.11.2021. 15:51
Tanjug

Izveštaj NBS

Koliko Srbija zarađuje od turizma

Turizam, etno selo, Mokra gora, Zlatibor
Izvor: Shutterstock

Prema izveštaju Narodne banke Srbije devizni priliv od turizma u Srbiji u prvih devet meseci 2021. godine iznosio je milijardu i 150 miliona evra, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Prema njenim rečima devizni priliv od turizma od januara do kraja septembra je porastao za 52,2 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

"Ovi ohrabrujući podaci rezultat su masovne vakcinacije naših građana a takođe i adekvatnih odluka Vlade Srbije, među kojima je odobravanje stranim državljanima da se vakcinišu u Srbiji. Takođe i povoljne epidemiološke situacije i stavljanja Srbije na zelenu listu Evropske unije, što je doprinelo dodatnoj prepoznatljivosti naše zemlje kao celovite i raznolike turističke destinacije”, rekla je Matić.

Ministarka je dodala da je devizni priliv od turizma u 2019. godini, do sada najuspešnijoj turističkoj godini za Srbiju, iznosio milijardu i 436 miliona, te da su podaci o uspehu turističkog sektora u 2021. nadmašili sva očekivanja, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve