Biznis
01.03.2024. 11:50
Beta

Gradonačelnik saopštio

Nemačka fabrika zatvara pogon u Čačku, stiže najava da druga otvara

1
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potvrdio je da će nemačka kompanija "Viland elektrik", posle četiri godine rada, zatvoriti proizvodni pogon u tom gradu.

Nemačka kompanija "Viland elektrik" saopštila je da će zatvoriti svoj proizvodni pogon u Čačku, zbog "kontinuraine napetosti ekonomske situacije, u kombinaciji sa nesrazmerno visokim povećanjem operativnih i logističkih troškova."

Pogon u Čačku biće zatvoren do kraja maja, a bez posla će ostati 125 radnika, koji će dobiti otpremninu i dodatni bonus koji će im nemačka Kompanija isplatiti, kako su najavili, zbog "posvećenost i predanosti poslu".

Kompanija "Viland elektrik", koja se bavi proizvodnjom električnih instalacija namenjenih građevinarstvu, pokrenula je proizvodnju u Čačku 2018. godine sopstvenim sredstvima, bez subvencija grada ili države.

Gradonačelnik Čačka je psole loših vesti najavio i dobre, a to je otvaranje nove fabrike, takođe nemačke, u tom gradu. On je rekao da će fabrika, čija izgradnja počinje u maju, zapošljavati oko 800 radnika.

"Kompanija PWO, koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju, planira da u aprilu naredne godine otvori prvih 15.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora u Čačku gde će raditi 300 radnika, a u poslednjoj fazi, na 60.000 kvadrata proizvodnog prostora, na 11 hektara površine, biće zaposleno oko 800 radnika", rekao je Todorović.

On je dodao da će od 800 radnika oko 80 odsto biti visokoobrazovani.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve